CAND MODA DEVINE FUNCTIONALA

1
De Gavrila Alina
5 apr. 2020

Istoria modei ne poarta departe in timp, in vremuri ale inceputului omenirii. Daca in ultimele secole moda a devenit tot mai mult despre statut si exprimarea stilului personal, nu la fel au stat lucrurile la inceputul sau, cand hainele aveau ca principal obiectiv protejarea de temperaturi prea scazute sau prea ridicate a celor care le purtau.

Anii au trecut, insa,omenirea a evoluat, iar piesele vestimentare au capatat noi semnificatii, dincolo de simpla protectie si acoperire pe care o ofera. Au devenit mijloace de exprimare a valorilor proprii, de iesire din anonimat, de apartenenta la un anumit grup, de statut, chiar de schimbare a dispozitiei. De cate ori nu ne-am ales, oare, tinutele in functie de cum ne simteam in ziua respectiva? Sau, poate, de cum voiam sa ne simtim?

Exista, cu toate acestea, designeri care, fara a uita de importanta modei ca arta si mijloc de comunicare, au decis sase intoarca la esenta, la grija fata de oameni. Asa au aparut noi trend-uri in prezent, precum functionalitatea in moda.

Unul dintre cei care imbratiseaza aceasta abordare si o duc mai departe, cu pasiune, incredere si hotarare este designer-ul american Tommy Hilfiger. In ultimii ani, tot mai multe stiluri emblematice au fost reinventate astfel incat sa fie nu doar la moda, ci si confortabile.

Noile colectii Tommy Hilfiger dovedesc astazi o constientizare profunda a nevoii de intoarcere confort si siguranta. Tehnologii noi, ca TH Cool miDori® – dezvoltatapentru a oferi tesaturi respirante, bioWick miDori® – pentru stiluri rezistente la umezeala, dar si utilizarea de materiale textile inovative si prietenoase cu mediul, precum bumbacul organic, materialul TH Flex bi-elastic, materialul anti-bacterian Polygiene® (pentru exercitii sportive mai sigure), amestecul de bumbac si fibre Sorona® dezvoltate in acest sens, isi dovedesc din plin utilitatea.

Iar inovatia isi lasa amprenta asupra tuturor colectiilor Tommy Hilfiger, Tommy Jeans si Tommy Kids. Dacapentru copii, joaca este acum incurajata cu articole vestimentare ce prezinta detalii de utilitate, impermeabilitate si un finisaj TH Cool miDori® ce ofera proprietati de absorbtie a umiditatii si racire, pentru adulti moda imbina mai susprinzator ca niciodata stilul si functionalitatea.

Colectia Tommy Hilfiger pentru Barbati SP20 aduce in prim plan siluetele atemporale, inclusiv camasile, pantalonii chino si blugii, acestea primind o imbunatatire tehnica prin utilizarea materialului confortabil TH Flex bi-elastic, in timp ce noul TH Cool confera proprietati de absorbtie a umiditatii si racire a articolelor vestimentare din colectie. Haine tip parka impermeabile, pulovere realizate din textile elastice, pantaloni chino realizati din materiale textile versatile dezvoltate pentru a asigura confortul in conditii meteo nu tocmai prietenoase, sunt doar cateva exemple despre ceea ce noua colectie propune pentru noul sezon. In a acelasi timp, doamnele se pot bucura de mai multa libertate de miscare, cu tinutele propuse de colectia Tommy Hilfiger pentru Femei SP20, in care denimul, blazerele si pantalonii sunt reimaginate folosind materialul inovator pentru reglarea temperaturii Cool Max – o tesatura realizata pentru a permite aerului sa circule si pentru a tine umezeala departe de corp, oferind confort si o stare de bine in timpul temperaturilor ridicate, permitand totodata un look cool si stylish pe toata durata sezonului. In plus, tricourile si bluzele tip polo au finisare TH Cool miDori® – un mod perfect de a asigura pastrarea optima a temperaturii corpului indiferent de vremea de afara. Siluete versatile, gandite pentru a se adapta cu usurinta conditiilor meteo schimbatoare, sunt realizate din fibre textile naturale, la care se adauga finisajele tehnice de cea mai inalta calitate.

Nici cei cu un stil de viata foarte activ, din care exercitiile fizice si plimbarile sunt nelipsite, nu au fost uitati. Din contra, intr-o perioada in care suntem nevoiti sa ne adaptam stilul de viata unor conditii nemaiintalnite, activitatea fizica trebuie incurajata si desafsurata in cel mai confortabil mod posibil.

Colectia Tommy Sport SP20 cuprinde elementele inovatoare ce aduc un avantaj tehnic stilurilor de semnatura, cum ar fi materialul anti-bacterian Polygiene® – realizat pentru o activitate sportiva mai sigura, mai igienica, materialul HerMin® Weave Tech din bumbac, respirant si rezistent la apa, precum si TH Cool miDori® pentru absorbtia umiditatii si racire. Siluetele mulate sunt proiectate cu o elasticitate confortabilapentru o mai buna libertate de miscare, in timp ce sutienele sport ofera un suport sporit. In acelasi timp, colectia Tommy Jeans SP20 invita la o mai mare apreciere fata de un stil de viata activ, dar si la o mai mare responsabilitate fata de mediu, cu stiluri din denim 100% reciclat, bumbac elastic cu elastan reciclat si fire realizate din sticle de plastic reciclate. In plus, tehnologia TH Cool Moisture Wicking asigura utilitate si confort pentru cei care aleg sa poarte salopete, camasi si veste din aceasta colectie.

Moda nu trebuie sa isi piarda nici una dintre functiile sale in detrimentul alteia. In timp ce piesele vestimentare vor ramane un mijloc de exprimare si o dovada a libertatii fiecarei persoane, ele isi vor dovedi in continuare utilitatea. Moda este mai mult decat oricand. Tu cum ai grija de tine in acest sezon?