Cel mai spectaculos maraton caritabil din Romania, DHL Carpathian Marathon powered by MPG revine cu forte proaspete pe 18 iunie 2022

1
De Gavrila Alina
22 feb. 2022
DHL Carpathian Marathon powered by MPG va avea loc pe 18 iunie 2022, cu startul la Cheile Gradistei Fundata
Inscrierile sunt deschise incepand de astazi pe www.maratondhl.ro, iar pana pe
10 martie taxa de participare este una speciala, de 110 lei. Evenimentul sustine, pentru a sasea editie consecutiv, Comitetul National Paralimpic

DHL Carpathian Marathon powered by MPG revine in forta si ii invita pe toti alergatorii sa se incarce cu energie si sa sustina in acelasi timp, inca o data, cauza unica a sportivilor romani paralimpici. Un eveniment de alergare cu traditie inRomania si printre primele maratoane montane organizate la noi in tara, DHL Carpathian Marathon anunta startul inscrierilor pentru cea de-a 11-a editie, care va avea loc pe 18 iunie 2022, in aceeasi locatie spectaculoasa, Race Village-ul de la Cheile Gradistei Fundata. Invitatia de participare e adresata tuturor pasionatilor de alergare, profesionisti sau amatori, dar si copiilor dornici sa se bucure de distractie si de atmosfera motivanta a unei competitii.

Sub indemnul Impreuna depasim bariere, maratonul revine dupa o nedorita pauza impusa de pandemie. Impactul acestui eveniment este cu atat mai mare cu cat bucuria de a alerga pe traseele montane spectaculoase va fi dublata de satisfactia de a lupta pentru visurile sportivilor paralimpici dornici de performanta. Dupa mai multe editii SOLD OUT si o editie aniversara de succes in 2019, DHL Carpathian continua traditia si sprijina si in 2022 Comitetul National Paralimpic, catre care vor fi directionati banii stransi din taxele de participare.

„Este un moment emotionant sa putem spune din nou START unui eveniment remarcabil si atat de asteptat de comuntatile de alergatori, DHL Carpathian Marathon. Ne bucuram ca putem organiza alaturi de partenerii nostri cea de a  11-a editie a acestei competitii si saaducem impreuna mii de alergatori diferiti, uniti de dragostea pentru sport si natura, dar si de dorinta de adepasi bariere. Ramanem in continuare alaturi de  sportivii romani paralimpici, pe care ii sustinem pentru ca merita din plin sa beneficieze de conditii optime de pregatire pentru a performanta sportiva. Pe 18 iunie depasim bariere impreuna si oferim bucurie celor mai ambitiosi dintre campioni“, a declarat Agnieszka Blaś, Managing Director DHL Romania.

Pentru noi cantareste enorm sustinerea pe care oprimim din partea unui eveniment de anvergura DHL Carpathian Marathon powered by MPG, iar continuarea parteneriatului nostru este o veste care ne impresioneazasi ne bucura mai mult decat pot spune. Putina lume constientizeaza cata munca si cate sacrificii se afla in spatele rezultatelor obtinute de sportivii paralimpici si nevoia lor de sprijin financiar pentru a se putea antrena si a putea performa la cel mai inalt nivel. La Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 am venit acasa cu douamedalii, una de argint si una de bronz, iar anul acesta avem doi sportivi calificati la Jocurile Paralimpice de iarna de la Beijing, unde vom reprezenta Romania la doua discipline, schi alpin si snowboard. Bucuria mea este de nedescris de fiecare data cand sportivii nostri si performantele lor sunt apreciate la justa valoare, spuneSally Wood-Lamont, presedintele Comitetului National Paralimpic.

Inscrie-te la editia cu nr. 11 pana pe 10 martie si profita de taxa early bird!

DHL Carpathian Marathon powered by MPG este o competitie indragita de mii de alergatori din Romania, care fac echipa si spun PREZENT la fiecare editie pentru a se bucura de alergare, pentru a-si depasi propriile recorduri sau, pur si simplu, pentru a contribui la cauza sportivilor romani paralimpici. Indiferent de motivul tau, inscrie-te din timp si beneficiaza de pretul early bird, de numai 110 lei pana pe 10 martie!

Cei care doresc sa participe individual sau la proba de stafeta, sunt invitati sa acceseze site-ul oficial: www.maratondhl.ro. Probele pregatite pentru alergatori sunt:

Maraton (42km, 2000 m diferenta de nivel);
Semimaraton (21km, 1000 m diferenta de nivel);
Stafeta (in echipe de 3 sau de 6 persoane, 290 m diferenta de nivel pentru fiecare tura de 7 km);
Crosul Copiilor (pe distante de 250 m, 500 m sau de 1km, in functie de varsta).

DHL Carpathian Marathon powered by MPG continua si in 2022 sa sustina miscarea si sportul in randul copiilor si adolescentilor, de aceea le ofera acestora oportunitatea sase inscrie gratuit la competitie! Astfel, participantii sub 18 ani pot opta pentru proba de Semimaraton, Stafeta sau Crosul Copiilor. Varsta minima pentru inregistrarea in cursele disponibile este de 14 ani pentru Stafeta si 16 ani pentru Semimaraton. Crosul Copiilor e dedicat participantilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 13 ani.

Editia 2022 a DHL Carpathian Marathon este organizatain parteneriat cu MPG Romania, lider de piata pe segmentul proiectelor sportive adresate participantilor amatori, cu o experienta semnificativa care include organizarea a peste 7.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 25 de ani de activitate.

Toate detaliile despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratondhl.ro si in Social Media, pe paginaFacebook DHL Maraton.

Media Contact:

WefflerMark

Andreea Cohut

Tel: + 40 740 052 831

E-mail: andreea.cohut@wefflermark.com

DHL Express Romania

Luana Dumitrescu

Tel: +40 21 222 1 777

E-mail: luana.dumitrescu@dhl.com

DHL Carpathian Marathon

Evenimentul a devenit un reper pentru pasionatii de alergare, numarul participantilor trecand de 9,700 in cele 10 editii desfasurate pana in prezent, in timp ce peste 600 de companii importante au fost reprezentate de echipe la start. Cauza sociala reprezinta, an de an, o coordonataimportanta a evenimentului. Fondurile donate depasesc 162,000 de euro si au fost directionate catre Fundatia Hospice Casa Sperantei, Asociatia Noi Orizonturi – Familia, Fundatia Light Into Europe, Salvati Copiii Romania si Comitetul National Paralimpic.