Complice.ro lanseaza abonamentele pentru cadouri experientiale si estimeaza ca serviciul va genera 15% din afaceri

1
De Gavrila Alina
24 aug. 2021

Complice.ro, magazin online specializat in comercializarea de cadouri inedite bazate pe experiente, lanseaza serviciul de abonamente pentru cadouri, o premiera pentru piata de profil din Romania.

Acesta ofera clientilor posibilitatea de a primi proactiv propuneri si idei de cadouri pentru cei dragi, de a acumula lunar un buget pentru cadourile importante pe care doresc sa le faca de-a lungul anului, dar si de a primi experiente-cadou pentru ei. Potrivit estimarilor, noul serviciu va genera 15% din afacerile Complice.ro pana la finalul anului viitor.

Peste 20% dintre clientii Complice.ro revin pe parcursul unui an in magazinul online de cadouri experientiale pentru a achizitiona un nou pachet, iar comenzile facute de acestiareprezinta mai mult de o treime din valoarea totala a comenzilor inregistrata la nivel de an. Valoarea medie a comenzilor provenite de la clientii recurenti este de 175 de euro. In ceea ce priveste procesul de achizitie, un client din patru solicita consultanta si cea mai mare parte dintre acestia cumpara la final un pachet personalizat, care nu exista ca atare in portofoliul de pe site.

In acest context, Complice.ro lanseaza un serviciu nou, de abonamente pentru cadouri, care ofera clientilor posibilitatea de a transforma platile recurente, lunare, intr-un buget pentru experientele pe care doresc sa le achizitioneze de-a lungul anului, dar si de a primi extra-beneficii.

Un procent semnificativ de clienti iau decizia de achizitie a unei experiente cadou in 1-3 zile de la consultarea portofoliului de pe site. Mai ales in ultimul an, clientii si-au exprimat constant dorinta de a primi oferte personalizate, din timp, astfel incat sa nu se simta presati in luarea acestei decizii. Tot mai multi prefera experientele cadou, indiferent ca este vorba de aniversarea casatoriei, de ziua de nastere a partenerului sau a copiilor si din ce in ce mai multi cauta inspiratie si planifica din timp cadourile cu adevarat speciale, atat din perspectiva experientei alese, cat si a bugetului investit, a explicat Oana Pascu, fondator Complice.ro.

Astfel, cele patru abonamente au ca punct comun serviciul de consultanta in achizitia de cadouri: ofera alerte si notificari pentru momentele importante din an (aniversarea partenerului de viata, a casatoriei, ziua de nastere a parintilor, nasilor, prietenilor apropiati, sarbatori, evenimente planificate precum botez, casatorie, majoratul copiilor etc), dar si propuneri personalizate de experiente cadou care tin cont de profilul destinatarului (varsta, sex, pasiuni, buget etc). In plus, in functie de abonamentul ales, clientii pot acumula lunar unbuget ce va fi folosit integral, oricand, pentru achizitiile de cadouri.

Beneficii: notificari, inspiratie, experiente-cadou

Pachetele de abonamente au preturi incepand de la 14 lei/luna (in cazul abonamentului Light – singurul care contine exclusiv serviciul de consultanta), pana la 499 lei/luna (in cazul abonamentului Universe, acesta fiind un abonament premium, care presupune acumularea unui buget ce poate acoperi 8-10 cadouri experientiale anual). De asemenea, clientii care opteaza pentru abonamentul Universe au la dispozitie si un ”personal gift shopper” care poate recomanda si face achizitii de cadouri chiar si din afara portofoliului Complice.ro, asigurand si situatiile din Bucuresti in care clientul doreste sa trimita un cadou de urgenta. Mai mult, clientii Star, Galaxy si Universe primesc la finalul unui an de abonament si posibilitatea de a-si alege o experienta-cadou cu valoare de pana la 600 lei.

Ne adresam unor clienti care isi doresc sa achizitioneze cadouri speciale, venind in sprijinul lor cu un instrument ce reduce impactul imediat asupra bugetului. Chiar si atunci cand achizitia cadoului se suprapune cu alte cheltuieli neprevazute, ei tot pot alege un cadou spectaculos, avand la dispozitie bugetul acumulat pe perioada abonamentului. Astfel, pe langa pregatirea din timp a ideilor de cadouri, clientii beneficiaza si de relaxare din perspectiva bugetului alocat experientelor alese. Estimarile arata ca acest sistem bazat pe abonament cu valoare fixa ar putea creste frecventa alegerii unui cadou-experienta si chiar valoarea medie a unui cadou individual, impactul financiar fiind resimtit mult mai usor chiar si pentru cadourile mai deosebite, a mai explicat Oana Pascu.

Datele si feedbackul clientilor Complice.ro contureaza un portret al clientului care va prefera achizitia de abonamente de cadouri-experienta ca fiind barbat, din categoria de varsta 30-55 de ani, in special antreprenori sau middle/top manageri, cu o viata sociala activa, dar in acelasi timp cu un timp limitat pentru a cauta cadouri de impact. De asemenea, estimarile arata ca serviciul nou lansat va genera 15% din afacerile Complice.ro pana la finalul anului viitor.

Despre Complice.ro

Complice.ro este un magazin online specializat in cadouri si recompense experientiale. Pachetele de experiente sunt orientate atat catre zona de business (oferind un portofoliu extins de tool-uri alternative de reward, recognition si incentive pentru angajati, clienti si parteneri de afaceri, dar si solutii creative pentru evenimentele corporate), cat si catre zona residential de dezvoltare personala, relaxare si adrenalina pentru cei care isi doresc sa depaseasca sfera cadourilor-obiect.

In cei peste 5 ani de cand activeaza pe piata cadourilor experientiale, Complice.ro a livrat mai mult de 1.250 de experiente inedite pentru clienti din zonele corporate si residential, dintr-un portofoliu care include peste 200 de experiente predefinite pe site, construite cu ajutorul a peste 150 de parteneri din Bucuresti, dar si din restul tarii si chiar de peste hotare.