Cum alegi pilota perfecta pentru tine?

Avatar1
De Gavrila Alina
12 feb. 2021

In sezonul rece, pilota este unul dintre cei mai buni prieteni ai nostri, pentru ca este responsabila atat de un somn odihnitor, care sa ne dea energie pentru intreaga zi, cat si de sanatatea si starea noastra de bine.

Insa, cum alegem pilota perfecta, din multitudinea de oferte de pe piata?

Pentru ca alegerea sa nu fie dificila si sa alegi cea mai buna pilota pentru tine, specialistii Novahousene dezvaluie de ce aspecte trebuie sa tii cont.

  1. Tipul pilotei:

Exista pilota de varapilota de iarna, pilota pentru toate anotimpurile, asa ca poti alege, in primul rand, tinand cont de sezon.

Daca nu ai spatiu suficient de depozitare sau iti doresti o singura pilota, specialistii Novahouse recomanda pilotele care se folosesc indiferent de sezon. Ele sunt realizate din anumite materiale usoare, dar calduroase, care sa asigure un indice de caldura optim in toate cele patru anotimpuri.

  1. Umplutura pilotei:

Umplutura pilotei este esentiala in finalizarea alegerii. Exista pilote cu umplutura naturala, precum lana, penele si puful de gasca si modele cu umplutura sintetica (microfibra, nanofibra, bilute siliconice, etc). Este esential ca pilota sa fie de calitate si bine compartimentata, pentru ca umplutura sa fie bine fixata si impartita uniform, astfel incat sa reziste in timp si sa fie calduroasa pe toate laturile ei.

  1. Materialul exterior

O pilota durabila, confortabila si placuta atingerii poate avea exteriorul din bumbac sau microfibra. Daca este invelita in materiale prietenoase cu pielea, va permite o mai buna circulatie a aerul si, implicit, va facilita un somn odihnitor.

  1. Densitatea pilotei:

Densitatea pilotei este corelata cu indicele termic, adica gradul de caldura pe care il ofera pilota. Cu cat indicele este mai mare, cu atat pilota este mai calduroasa.  Pe alte pilote este specificata grosimea lor, care arata cantitatea de umplutura. Cu cat aceasta este mai multa, cu atat va tine de cald si va fi potrivita inclusiv pentru temperaturile scazute specifice sezonului rece.

  1. Designul si dimensiunile pilotei:

Exista o multitudine de pilote modele existente pe piata, astfel incat sa se asorteze usor cu orice tip de dormitor, fie ca este de tip clasic sau modern. De asemenea, dimensiunea pilotei va fi aleasa conform marimii patului si tinand cont de numarul persoanelor care o vor folosi in acelasi timp. Specialistii in domeniu recomanda ca pilota fie mai mare decat patul, pentru a acoperi cu succes toata suprafata acestuia, dar si persoanele care se odihnesc in el. Astfel, un pat de 140×200 cm va necesita o pilota cu dimensiunile 200×200 cm.

  1. Producatorul pilotei:

Alege o pilota fabricata in Romania, pentru a te asigura ca, daca intampini vreo problema, poti apela cu incredere la call center, care sa te ajute rapid cu solutii.

Brandul Novahouse este prezent pe piata home&deco inca din 2014 si pune la dispozitia romanilor o gama variata de produse, la preturi avantajoase.

Novahouse comercializeaza zeci de modele de pilote fabricate in Romania, cu un design atractiv, care sunt create din materiale de inalta calitate, pentru a satisface si cele mai exigente gusturi.