Cum te speli pe cap in functie de sezon? Ce produse trebuie sa folosesti in sezonul rece vs. sezonul cald?

1
De Gavrila Alina
23 feb. 2022

Ingrijirea parului difera in functie de nevoile fiecarei texturi si de sezon. In timpul iernii, ai nevoie de produse care au la bazaingrediente care sa combata caderea si ingrasarea parului, in timp ce vara, e nevoie sa alegi produsehidratante, cu protectie UV.

Antoaneta Stoican, membru in echipa creativa de top hair stylisti Wella Prfessionals Romania, iti prezinta astazi cateva metode de ingrijire a parului in functie de sezon, ingredientele de care ai nevoie pentru un scalp sanatos si produsele pe care ar fi bine sa le folosesti iarna vs. vara. „Parul are nevoie de o ingrijire mai speciala iarna, tocmai de aceea este necesar sa se faca o diagnoza in sezonul rece. In functie de acest lucru,alegem samponul, masca si un al treilea produs care saimbunatateasca starea de sanatate a parului.”

Ingrijirea parului iarna vs. vara

Specialistul Wella Professionals Romania iti recomandacateva produse destinate fiecarui sezon. Vara, sunt indicate mastile puternice cu rol de hidratare si folosirea cheratinei lichide, pentru a grabi procesul de insanatosire al firului de par.Tot asa, vara sunt potrivite produsele leave -in: uleiuri si lotiuni cu protectie UV. Iarna, in schimb, ne confruntam cu probleme de ingrasare si cadrere, iar atunci produsele se schimba. Daca vara folosim produse de hranire si hidratante, iarna se schimba rutina de ingrijire a parului. Trebuie sa incepem sa folosim produse antifrizz, anticadere si produse impotriva ingrasarii scalpului.

Ce ingrediente folosesti pentru ingrijirea parului iarna?

Antoaneta Stoican, membru in echipa creativa de top hair stylisti Wella Professionals Romania este de parere ca: „ingredientele care hidrateaza parul sunt uleiul de migdale, untul de shea, extractul de roibos si nu in ultimul rand uleiul de argan. ”

Balsam sau masca – o alegere inteligenta in functie de sezon

„Cand ne spalam, nu avem nevoie si de balsam si de masca”, spune Antoaneta Stoican. Tot ea, ne recomanda: „punem balsam cand parul este mediu spre scurt, fara prea mari probleme si masca atunci cand lungimea parului depaseste umerii, este uscat si are nevoie de mai multa hidratare.”

Raresti spalatul pe cap in sezonul rece?

In sezonul rece, ai tendinta sa te speli mai rar pe cap, mai ales din cauza temperaturilor scazute de afara. Stilista Wella Professionals spune ca parul ar trebui spalat in functie de nevoile lui: „Chiar daca este mai frig afara, nu trebuie sa renuntam sau sa schimbam rutina de ingrijire a parului! Parul se spala o data pe saptamana daca este uscat, de doua ori cand este normal si de trei ori daca scalpul este unul gras, iar parul este uleios.”

Trebuie sa fii atenta atunci cand usuci parul pentru a nu-l agresa. Evita stergerea rapida si apasata cu prosopul si evita saduci uscatorul foarte aproape de scalp.