Domeniile Prince Matei recomanda un trio de vinuri rosii, esenta terroir-ului din Dealu Mare, pentru mesele de Sarbatoare

1
De Gavrila Alina
3 dec. 2021

Domeniile Prince Matei recomanda un trio de vinuri rosii pentru sezonul Sarbatorilor 2021: Petit Matei, Prince Matei si recent lansatul brand omonim, Domeniile Prince Matei.

Anul 2021 a marcat istoria cramei Domeniile Prince Matei prindezvoltarea unei noi game de vinuri de retail, o noua infatisare a etichetelor si lansarea editiei 2016 a vinului emblema Prince Matei.

Traditia de peste 20 de ani a cramei, experienta viticultorilor pasionati si dorinta de a surprinde in fiecare sticla esenta unui terrroir special contribuie la dezvoltarea unei relatii de incredere profunda intre public si vinul romanesc din Dealu Mare.

Pentru mesele de Sarbatoare, Domeniile Prince Matei propun o calatorie de descoperire a ceea ce inseamna specificul regiunii Dealu Mare si de bucurie gastronomica in asocieri inspirate.

Povestea celor trei generatii

Incepem cu un asamblaj modern, elegant si usor de ales in multe ocazii. Vinul Domeniile Prince Matei 2018, Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra DOC, este o recomandare accesibila, iar intreaga gama din care face parte reprezinta o abordare actuala, gastronomica si chiar cool pentru un vin rosu echilibrat, de apreciatpe moment.

Este recomandat in asocieri culinare contemporane, de la paste cu sos rosu la burgeri si pana la carne rosie gatita lent, in retete de inspiratie internationala.

Petit Matei face trecerea spre eticheta emblema a cramei si ne oferao experienta intensa, un amalgam de fructe rosii si negre, ciocolata, ierburi si condimente. Elegant, suplu si cu rotunjime in arome, Petit Matei este un partener ideal pentru preparatele din carne rosie, maiales dupa ce este aerat timp de 30 de minute. Sezonul Sarbatorilorvine cu o multitudine de ocazii in care Petit Matei este vinul potrivitde savurat impreuna cu familia si prietenii. Retetele traditionale se asociaza fericit cu acest vin iubit de toti invitatii.

Disponibil in editiile 2013 si 2016, Prince Matei ofera experientacompleta rezultata din munca oamenilor pasionati si darurile naturiide la crama din Zoresti, Dealu Mare. Un Merlot remarcabil, cu o personalitate distincta, ce duce mai departe reputatia cramei sidevine alegerea de suflet pentru asocieri gastronomice sofisticate. Prince Matei are nevoie de un anumit ritual pentru a se pune in valoare, se deschide cu 2-3 ore inainte de servire, pentru aerare, si se lasa intr-un decantor.

Cultura vinului

Cele trei vinuri rosii alese reprezinta filosofia cramei si in fiecare dintre ele se regaseste un mix echilibrat de traditie, natura si pricepere in a darui experiente de viata si gastronomice remarcabile”, a subliniat domnul Alin Lazarescu, General Manager Via Viticola.

Domeniile Prince Matei inseamna un terroir unic ce se intinde pe 80 de hectare de pamant care cere respect, maiestrie si migala pentru a se exprima prin vinuri mari, cu potential de invechire foarte bun, lucru dovedit de fiecare editie a vinului Prince Matei din 1998 incoace.

 www.domeniileprincematei.com