EPILAREA DEFINITIVA PENTRU FATA- AVANTAJE SI PROVOCARI

1
De Gavrila Alina
31 mart. 2022

Pilozitatea faciala reprezinta cosmarul oricarei femei. Inesteticesi deranjante, firele de par de pe fata sunt vizibile mai ales in cazul femeilor cu tenul deschis, printre care se numaramajoritatea romancelor.

Odata cu renuntarea la restrictiile cauzate de pandemie, siimplicit, la purtarea mastii, ingrijirea faciala a devenit prioritara, pentru ca pielea este cartea noastra de vizita.

De ce apare parul facial?

Desi este prezent pe intreaga fata, parul facial este mai vizibil la femei in zona barbiei si deasupra buzei superioare (mustata). Pilozitatile pot fi insa de doua tipuri: puf sau fir matur, iar celdin urma cauzeaza grave probleme de imagine si stima de sine.

Inaintarea in varsta, oscilatiile hormonale sau anumite problemede sanatate pot contribui la transformarea pufului de pe fata in pilozitati mature, pigmentate, cu o radacina destul de puternica.

Iata care sunt principalele cauze ale aparitiei firelor mature de par facial:

Sarcina: schimbarile hormonale specifice acestei perioadesi, mai ales, cresterea nivelului de testosteron pot determinaaparitia parului facial.
Hirsutismul: aceasta afectiune endocrinologica se manifesta in randul femeilor cu varste de peste 20 de ani, prin cresterea nivelului de androgeni din corp. Se manifestaadesea asociata cu dereglari ale ciclului menstrual, ovarepolichistice, cresterea masei musculare sau ingrosareavocii.

Indepartarea temporara a parului facial

Cele mai multe metode de eliminare a pilozitatii faciale au efecttemporar, pentru ca isi au originile in timpuri cand tehnologia nu avansase suficient pentru a putea oferi o solutie pe termen lung. Iata care sunt principalele metode folosire:

Raderea parului de pe fata: produce efectul advers, ingrosand firele de par. In plus, poate conduce la iritatii ale tenului, daca se foloseste des lama de ras.
Decolorarea parului facial: prin aceasta metoda, firele de par nu mai sunt atat de vizibile, dar tot creeaza disconfort la aplicarea machiajului sau privite la lumina. In plus, substantele decolorante pot produce alergii, pielea feteifiind sensibila.
Pensatul: Foliculii pilosi sunt smulsi fir cu fir, adesea cu tot cu radacina si rezultatul dureaza 2-3 saptamani, insaprocedura este dureroasa, anevoioasa si necesita timp, rabdare si rezistenta la durere, nefiind indicata persoanelorsensibile. In plus, poate duce la inrosiri ale zonei tratate.
Epilarea cu ceara: implica smulgerea cu ceara a firelor de par nedorite, iar efectul dureaza pana la 3 saptamani. Este o tehnica rapida, dar destul de dureroasa, ce poate crealeziuni la nivelul zonei tratate.
Epilarea cu creme depilatoare: este o procedura rapida, insa superficiala, firele nefiind indepartate cu tot cu radacina.
Folosirea unui epilator facial: acesta este sigur de utilizat, insapoate irita temporar pielea, tocmai pentru ca smulgefirele de par din radacina. Acesta se foloseste pe pieleacurata, degresata si uscata, iar efectele sale dureaza pana lacirca trei saptamani, la fel ca in cazul pensatului si al epilarii cu ceara.

Indepartarea parului facial prin epilare definitiva

Desi metodele temporare de indepartare a parului facial sunt eficiente pe termen scurt, nevoia de a le repeta in mod regulatpoate consuma timp, bani si energie, pe care nu le avem. Din fericire, tehnologia a evoluat substantial in ultimii ani, iarindepartarea permanenta a pilozitatilor este o optiune pe care o iau in calcul din ce in ce mai multe femei.

 

Printre avantajele epilarii definitive se numara: tratareafoliculitei si a iritatiilor pielii, diminuarea riscurilor unor reactiialergice si obtinerea unui ten neted, frumos si fara par, pentru o durata indelungata de timp, de pana la un an. In plus, pe termen lung, epilarea definitiva este mai avantajoasa la pret ca celelaltemetode temporare de indepartare a parului facial.

Eliminarea permanenta a pilozitatii prin epilare definitiva se recomanda a se efectua doar in saloane specializate, precum centrele No+Velloliderul mondial in tratamente cosmetice cu laser si IPL.

Lumina intens pulsata (IPL) este una dintre cele mai noitehnologii utilizate pentru indepartarea pilozitatilor tenului si a celor de pe corp. Tratamentul este ajustat in functie de caracteristicile pielii, astfel incat sa fie eficient si nedureros. Cunoscut si drept fotoepilare, acest tratament presupunedeteriorarea termica, precisa si definitiva a foliculilor de par si a celulelor germinale care asigura parului substantele nutritive de care are nevoie.

 

 

Prin aceasta metoda, parul nedorit dispare in proportie de pan la 90%, fiind necesare circa 12 sedinte pentru un tratamentcomplet. Intervalul de repetare a tratamentului este initial de patru saptamani, dupa care creste treptat la sase, opt, zecesaptamani, pentru ca ultimele sedinte sa aiba loc la aproximativtrei-patru luni.

 

Firele de par ramase dupa finalizarea tratamentului vor fi insafoarte subtiri, depigmentate si aproape invizibile. Epilareadefinitiva cu IPL poate fi o solutie pentru zona de deasuprabuzei superioare, a barbiei, a perciunilor si chiar si a gatului. Firele de par dispar la aproximativ doua saptamani dupatratament, ca urmare a faptului ca radacina lor este distrusa. Intretratamente, este permisa doar epilarea cu lama de ras sau crema depilatoare, metodele prin smulgere nefiind recomandate.

Un alt avantaj al fotoepilarii faciale este disparitia riscului de foliculita. In plus, pielea se regenereaza dupa tratament. In ceeace priveste contraindicatiile, fotoepilarea nu este recomandatadaca suferi de diferite afectiuni ale pielii, daca esti alergica la lumina solara, daca urmezi un tratament cu medicamentefotosensibile, daca esti insarcinata sau alaptezi sau daca ai tatuaje in zonele carora urmeaza sa le aplici tratamentul.

Daca nu esti convinsa ca acest tratament ti se potriveste, tepoti programa pentru o testare gratuita a epilarii definitivein oricare centru Nomasvello. In plus, vei primi si un plan de tratament personalizat pe nevoile tale.

Frumusetea se ingrijeste, asa ca nu lasa o simpla mustata sastea in calea fericirii tale!