Estetica Dentara- totul despre fatetele dentare

1
De Gavrila Alina
22 apr. 2019

O imagine de sine optima implica si o grija permanenta pentru estetica dentara, caci zambetul este cartea noastra de vizita in relatia cu ceilalti.

Gratie dezvoltarii tehnologiilor in domeniu, acum este foarte usor sa obtii un zambet de Hollywood, prin intermediul fatetelor dentare.

Ce sunt fatetele dentare?
Fatetele dentare sunt „piese” foarte fine din ceramica sau plastic, care sunt lipite pe suprafata dintilor, pentru a le corecta imperfectiunile: modificari severe de culoare, ciobituri, mici gauri sau defecte, anomalii, dinti inghesuiti, spatii prea mari intre dinti, etc.

Spre deosebire de coroane, fatetele nu implica o slefuire adanca a dintelui, deci ele sunt atraumatice si sigure. Fatetele se realizeaza prin luarea unei amprente de catre medic si cimentarea lor ulterioara pe dinte.

Care sunt avantajele fatetelor dentare?
Fatetele nu se pateaza, sunt rezistente si pot dura pana la 15 ani. Culorile pot fi alese astfel incit dintii inchisi la culoare sa se deschida suficient de mult pentru un zambet perfect.
Din punct de vedere estetic, acestea asigura dintilor un aspect impecabil, caci textura si transluciditatea sunt asemanatoare cu ale dintilor naturali.

Interventia este minim-invaziva si se realizeaza in cadrul unei singure vizite la medicul stomatolog.

Care sunt dezavantajele fatetelor dentare?
Se cunosc doar 2 dezavantaje ale utilizarii fatetelor dentare. In primul rand, este posibil ca dantura sa ramana cu o sensibilitate minora dupa pregatirea ei pentru fatete.

In al doilea rand, persoanele care sufera de bruxism, de inclestarea dintilor, este posibil sa aiba dificultati in pastrarea intacta a fatetelor, care se pot ciobi sau crapa in urma macinarii dintilor de catre acesti pacienti.

Cine isi poate pune fatete dentare?
De obicei, persoanele cu imperfectiuni vizibile ale danturii apeleaza la acest truc estetic. Fatetele sunt o solutie rapida, avantajoasa si confortabila la probleme dentare precum: dantura ingalbenita, dinti fisurati, dinti cu strungareata, dinti strambi sau prea scurti.
Majoritatea vedetelor din Romania apeleaza la medici stomatologi renumiti, pentru a li se asigura un zambet de nota 10.

Unul dintre cei mai renumiti medici stomatologi cu experienta in domeniu este Dr Rafael Zeed, recunoscut in capitala ca fiind autorul zambetelor perfecte ale multor vedete autohtone.

Gabriel Toncean, Presedintele Federatiei Romane de Culturism si Fitness, apeleaza la Dr Rafael Zeed pentru consultatii periodice si proceduri de rutina. Acesta este de parere ca: ”Dr.Rafael Zeed este creatorul zambetului care schimba atat fizionomia, cat si starea de spirit. Este foarte important sa iti alegi cu grija stomatologul.”