Ianuarie, luna melancoliei. Unde se afla cei mai multi oameni singuri

1
De Gavrila Alina
29 ian. 2019

Luna ianuarie este considerata de specialisti cea mai grea luna pentru persoanele singure, deoarece dupa efervescenta sarbatorilor de iarna reapare regretul de a petrece inceputul de an singur.

Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi sunt orasele cu cele mai multe persoane care isi cauta un partener online, arata datele Sentimente.ro, cel mai mare site de dating din Romania. Media de varsta este de 28-34 de ani, in cazul femeilor, si 34-38 de ani, in cazul barbatilor. Ei sunt interesati fie de casatorie (52%), fie de un partener pentru o relatie serioasa (48%).

Astfel, in Bucuresti aproximativ 60.000 de persoane si-au cautat intens perechea online. Varsta medie a femeilor este de 29 de ani, in scadere cu aproximativ 20% fata de anii precedenti, iar in cazul barbatilor este de 35 de ani. In proportie de 48%, acesti utilizatori au studii superioare, sunt interesati de casatorie (54%), iar zodia dominanta este Leu.
In topul oraselor cu utilizatori activi in aceasta perioada pe Sentimente.ro se afla pe locul doi Cluj-Napoca, cu 9,6 mii utilizatori si Iasi, cu 8,9 mii. Media de varsta aici este usor mai ridicata, iar zodia dominanta este Rac.
In top 10 orase active pe site-ul de dating se mai numara Timisoara, Brasov, Ploiesti, Constanta, Galati, Oradea si Craiova. Cea mai scazuta medie a varstei se regaseste in Galati, unde aceasta este de 26 de ani, in cazul femeilor, iar in cazul barbatilor – 30 de ani. In Constanta se inregistreaza cel mai mare procent de utilizatori interesati de flirt (45%), iar in Oradea cei mai multi (52%) isi doresc sa se casatoreasca si de aceea se afla pe un site de dating.

„Luna ianuarie este la nivel international cea mai activa pentru site-urile de dating si Romania urmeaza acest trend. Specialistii pun acest lucru pe seama faptului ca exuberantei de la inceput de an ii urmeaza o perioada de melancolie adanca, iar multe persoane resimt acut lipsa unui partener. Pe Sentimente.ro acestia cauta in general un partener pentru o relatie serioasa, dar, odata cu inaintarea in varsta, ei declara ca isi doresc o casatorie. Tocmai de aceea, multe dintre intalnirile offline au loc rapid, in cel mult 3 saptamani de la prima discutie, iar atunci cand exista chimie, casatoria vine in primul an de relatie”, a precizat Flori Dragomir, co-fondator al site-ului.