Ingrijirea tenului in 2021: cum sa-ti faci tenul sa straluceasca chiar daca porti masca

1
De Gavrila Alina
20 dec. 2020

Atunci cand vine vorba despre fashion, stim ca trendurile sunt intr-o permanenta schimbare, la fel ca si trendurile de make-up, hair sau nails. Cand vine vorba despre skincare, lucrurile nu stau foarte diferit, pentru ca si in acest caz, evolutia industriei estegalopanta.

Desi in anul 2020 tendinta de ingrijire a pielii a fost inclinata mai mult spre ingrijireapersonala, la domiciliu, zona de chirurgie siprocedure minim invazive a fost in plina ascensiune, datorita faptului ca s-a stat mai mult in casa.

De la injectii pentru conturarea fetei, botox, augumentarea buzelor, lasere si pana la belfaroplastiisi lifting chirurgical, in 2020 femeile si-au facut curajmai mult decat in alti ani. Pentru 2021 lucrurile se vor mai aseza, iar tendinta de skin care va revenitreptat la procedure mai blande executate in cabinetele de cosmetica.

Iata care vor fi cele mai cautate proceduri de skincare, de la Mihaela Rotaru, make-up artist sitrainer la Scoala Rottaru (scoala de cursuri de calificare acreditate in domeniul beauty):

1. Peeling-uri chimice. Fie ca alegem variantelemai blande, pe care le putem face acasa, fie ca alegem cabinetul cosmetic, peelingul va fi mereuun truc excelent pentru a obtine o piele mailuminoasa si a reduce ridurile superficiale.
2. Laser si microneedling. Femeile isi vor dori din ce in ce mai mult sa aiba o piele frumoasa, intrucat purtarea machiajului nu esterecomandata atunci cand trebuie sa purtammasca. Aceste proceduri vor avea cautare sipentru a combate Maskne – o afectiune a tenuluicausata de purtarea mastii.
3. Produse de ingrijire cu ingrediente naturale.Interesul fata de produsele de ingrijire de o calitate cat mai buna si cat mai naturala, vacreste semnificativ. Contextul pandemic ne-a facut sa constientizam mai mult cat este de important sa avem grija de sanatatea noastra siimplicit a pielii noastre.
4. Anti Blue Light skincare. Lumina albastra, generata de ecranele telefoanelor si a computerelor, accelereaza procesul de imbatranire prematura a pielii prin stimulareaproductiei de radicali liberi. In contextulpandemiei, si a muncii de acasa, este evident ca avem tendinta de a petrece mult maim ult timp in fata ecranelor, iar pielea noastra este tot maiafectata. Din acest motiv, produsele anti blue light vor avea o mai mare cautare in anul ceurmeaza.
5. Skin fasting. Desi nu este un concept nou, skin fasting sau skin detox, va capata din ce in ce maimulta popularitate in anul ce urmeaza. Obligativitatea purtarii mastii ne-a facut saconstientizam cat este de important sa avem grijade tenul nostru si sa il lasam liber pentru a se regenera mai rapid.