INOVATIE SI SUSTENABILITATE IN INDUSTRIA COLORARII PARULUI

1
De Gavrila Alina
21 iun. 2021

Noile tuburi de vopsea Wella Professionals suntconfectionate din aluminiu 100% reciclat.

Ambalajul sustenabil trebuie sa fie o prioritate in rutina zilnica a fiecaruia dintre noi.  Tocmai din acest motiv, Wella Professionals face un pas important si da startul unei miscari de sustinere a mediului inconjurator, prin care atrage atentia consumatorilor moderni, eco-constienti: „UN TUB MIC DE VOPSEA, O SCHIMBARE MARE PENTRU NATURA„.

In drumul sau catre obiectivul de a deveni un brand maisustenabil, Wella Professionals, brandul #1 de colorare in saloanele de coafura, anunta ca va utiliza exclusiv aluminiu 100% reciclat pentru productia tuburilor sale de vopsea si, in acelasitimp, va miza pe reciclarea dopurilor de plastic ale produselorsale, ceea ce va duce la o economie de 180 de tone de plastic pe an.

Schimbarea verde include brandurile fanion de colorare ale Wella Professionals: brandul profesional de colorare #1 KolestonPerfect ME+ si brandul premium de colorare – Illumina Color. Anuntul face parte dintr-o serie de actiuni pe care brandulle-a intreprins pentru o abordare mai responsabila a branduluicatre business.

Efortul se inscrie pe linia actiunilor de productie sustenabilaale brandului si vine ca urmare a schimbarilor la nivelul fabricilor– zero pierderi la nivel de deseuri, utilizarea unor surse de electricitate 100% regenerabila, 100% energie verde si fara emisiide carbon.

Tuburi de vopsea mai prietenoase cu natura

Tuburile produselor din linia de colorare Wella Professionals – Color Touch, Koleston Perfect ME+ and Illumina Colorsunt de acum reciclabile. Ele sunt realizate din aluminiu 100% reciclat. Consecinta pozitiva? Anual se economisesc 700 de tone de aluminiu pur.
Capacele tuburilor de vopsea sunt realizate, de asemenea, din plastic reciclat, intr-un procent cuprins intre 91% si 100%.
Ambalajele de carton in care sunt introduse tuburile de vopsea sunt produse din carton reciclat in proportie de 85%. Castigul nostru si al mediului? Scutim folosirea a950 tone de carton nou, in fiecare an.

Tuburile de vopsea constituie 90% din cantitatea produselor profesionale folosite in saloanele de infrumusetare. Confectionate de obicei din aluminiu, acestea ajung in mod normal la cosul de gunoi. Trecerea la tuburi din aluminiu 100% reciclat ajuta in mod responsabil mediul inconjurator si economia circulara.

Formula produselor

Cele mai vandute branduri de colorare Wella Professionals – Koleston Koleston Perfect ME+ si Illumina Color au la baza formule care nu contin ingrediente derivate din animale, si asta inca de cand au fost lansate in lumea intreaga. Aceste produse sunt create, dezvoltate, produse si comercializate fara sa contina ingrediente derivate din animale.

“Suntem incantati sa ne continuam eforturile in ceea cepriveste ambalarea si productia de produse care sustin o planeta mai curata si mai verde”, spune Ariadne Oliveira, Wella Professionals Global Vice-President. “Incercam saimbunatatim constant calitatea produselor noastre, tocmai de aceea ne dorim sa incurajam stilistii din #WellaFamily sa fie receptivi la orice schimbare, fie ca este vorba despre un tub mic de vopsea, un capac sau un ambalaj din carton. Ne dorim ca acestia sa faca alegerea catre un viitor mai ecologic, mai responsabil, lucru de un mare impact pentru natura„.

Wella Professionals se angajeaza sa devina un brand mai constient din punct de vedere al mediului inconjurator si vrea sa stabileasca un nou obiectiv, care trece dincolo de tintele sale de reciclare 100%.

Wella Professionals da tonul unei noi campanii de educare si responsabilizare sociala a  industriei de hairstyling – UN TUB MIC DE VOPSEA, O SCHIMBARE MARE PENTRU NATURA. Obiectivul acesteia? Sa invite profesionistii din domeniul coafurii sa faca un pas pozitiv in directia potrivita. #MakeChange

***Compania Wella este una dintre cele mai importante branduri de frumusete din lume. Aceasta inglobeaza o serie de nume celebre in domeniul profesional de beauty precum Wella Professionals, OPI, Nioxin, System Professional si Sebastian Professional. Cu peste 6.000 de angajati la nivel global, prezenta in peste 100 de tari, compania Wella si marcile sale au misiunea de a permite consumatorilor sa arate si sasi dezvaluie adevarata personalitate prin puterea schimbarii pozitive. Compania Wella este co-creata si conceputa pentru adeptii frumusetii de astazi si de maine si ramane dedicata diversitatii, incluziunii si sustenabilitatii.