Laboratoires Théa Romania lanseaza campania „Hyabak nu te lasa #CuOchiiInSoare!”

Avatar1
De Gavrila Alina
20 aug. 2020

Laboratoires Thea Romania a organizat marti, 18 august, conferinta de presa dedicata campaniei de constientizare Hyabaknu te lasa #CuOchiiInSoare!, care aduce in centrul atentieiimportanta protectiei ochilor impotriva razelor UV si patologiileasociate stresului ocular.

Invitatii din cadrul conferintei: Dr. Ozana Moraru – Medic Specialist OftalmologCentrul Oftalmologic OCULUS  din BucurestiDr. Stefan Cornel – Medic Primar Oftalmolog, Sectia de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic de UrgentaMilitar Central „Carol Davila” din Bucuresti si Radu Tudor – General Manager Laboratoires Théa Romania isi propun sainitieze o discutie cu privire la modalitatile de protejare a ochilorin sezonul estival, dar si in restul perioadei din an, atunci candpetrecem o mare parte din timp in fata calculatorului.

Campania are un rol puternic in educarea publicului cu privire la sanatatea ochilor, fiind menita sa aduca in atentia comunitatilorun subiect mai putin abordat pana acum, si anumeimportantaprotejarii ochilor atunci cand te expui la soare, dar si protejareain cazul sindromului de ochi uscat, a carui prevalenta globalaeste astazi cuprinsa intre 20 si 50 %*.

Expunerea ochilor la radiatiile UV si sindromul de ochiuscat

Majoritatea oamenilor inteleg, probabil, legatura dintre radiatiileultraviolete si cancerul de piele, insa mai putini sunt constientide conexiunea dintre radiatiile UV si leziunile oculare. Insa, in realitate exista mai multe boli de ochi cauzate sau agravate de expunerea la radiatiile UV, iar incidenta lor este in crestere.

Sindromul de ochi uscat este mai raspandit in randul persoanelorde peste 40 de ani si in special in randul femeilor. Cu toateacestea, afectiunea este in crestere si in randul tinerilor, iarstudiile recente raporteaza simptome la 30 pana la 65% dintreangajatii care lucreaza la birou si la 25% dintre elevii de liceu.Mai mult, printre factorii care determina alarmant aceasta boalase numara: terapia hormonala de substitutie, bolile autoimune,sarcina, menopauza, unele medicamente uzuale, lentilele de contact sau utilizarea dispozitivelor digitale*.

Astfel, evaporarea crescuta de la nivelul suprafetei oculare, indusa de radiatiile solare din timpul verii si ecranele luminoaseale dispozitivelor electronice sunt factori ce contribuie la aparitiasindromului de ochi uscat, lacrimile artificiale oferind o suplimentare a hidratarii ochilor pe parcursul zilei si un confortsporit.

Singurele lacrimi artificiale fara conservanti cu actinoquinol, care asigura protectie anti-UV

Piata de lacrimi artificiale este vasta, cuprinzand peste 50 tipuridiferite de lacrimi artificiale, iar trendul general este de a oferilacrimi fara conservanti. Desi mai multe companii au lansat in ultima perioada lacrimi artificiale fara conservanti, Hyabak se diferentiaza de celelalte branduri prin faptul ca este singuralacrima lipsita de conservanti care contine actinoquinol si care poate fi folosita atat pentru ameliorarea simptomatologiei din sindromul de ochi uscat, cat si pentru protectia impotriva razelorUV.

Sistemul ABAK®

Pe langa beneficiile aduse de actinoquinol, un plus este siconceptul ABAK®, care ofera un produs usor de manipulat, cu lacrimi artificiale unidozate, ce elimina riscul de a irosisubstanta activa din flacon.

Desi este cunoscut faptul ca rolul conservantilor este acela de a pastra colirele sterile, pe durata utilizarii, acestia sunt toxicipentru suprafata oculara. Datorita sistemului ABAK® solutiaramane sterila fara a fi nevoie de introducerea conservantilor, iarriscul de contaminare a flaconului este inlaturat, astfel incat se impiedica deplasarea germenilor si multiplicarea acestora.

Lacrimi artificiale compatibile cu lentile de contact

Spre deosebire de alte produse, Hyabak poate fi aplicat direct pe lentila de contact, oferind un confort mult ridicat celor care lucreaza intens in fata calculatorului, fie sunt implicati in activitati sportive sau isi petrec o mare parte a timpului in calatorii, facilitand aplicarea lacrimilor artificiale fara scoatereasi repozitionarea lentilelor.

Despre Laboratoires Théa

Laboratoires Théa este o companie cu 150 de ani de expertiza in domeniul oftalmologic, care a reusit sa inoveze prin produsecomercializate pe 5 continente. In prezent, grupul Théa are 29 de filiale in Europa, Rusia, Africa de Nord, Africa de Sud siAmerica de Sud. Cheia dezvoltarii Théa este o combinatie intredorinta de a inova, expertiza stiintifica, parteneriatul cu mediciioftalmologi si spiritul de familie. In anii 1990, dupa zece ani de cercetare, Théa a inventat primul flacon multidoza capabil sadistribuie picaturi de ochi fara conservanti prin sistemulABAK®, oftalmologia intrand cu adevarat in era faraconservanti, ce permite pacientilor sa beneficieze de o intreagagama de tratamente pentru ingrijirea ochilor, cu efecte nedoritereduse. Incepand cu martie 2020, Théa a devenit lider europeanabsolut in ariile terapeutice oftalmice in care este activa.  

__

*Surse:

1. Stapleton F, Alves M, Bunya VY, et al. : TFOS DEWS II Epidemiology Report. Ocul Surf. 2017;15(3):334–65. 10.1016/j.jtos.2017.05.003 [PubMed] [Google Scholar]

2. Blehm C, Vishnu S, Khattak A, et al. : Computer vision syndrome: a review. Surv Ophthalmol. 2005;50(3):253–62. 10.1016/j.survophthal.2005.02.008 [PubMed] [Google Scholar]

3. Tsubota K, Nakamori K: Dry eyes and video display terminals. N Engl J Med. 1993;328(8):584. 10.1056/NEJM199302253280817 [PubMed] [Google Scholar]

4. Uchino M, Dogru M, Uchino Y, et al. : Japan Ministry of Health study on prevalence of dry eye disease among Japanese high school students. Am J Ophthalmol. 2008;146(6):925–9.e2. 10.1016/j.ajo.2008.06.030 [PubMed] [Google Scholar]

5. Zhang Y, Chen H, Wu X: Prevalence and risk factors associated with dry eye syndrome among senior high school students in a county of Shandong Province, China. Ophthalmic Epidemiol. 2012;19(4):226–30. 10.3109/09286586.2012.670742 [PubMed] [Google Scholar]