LAUFEN – design de obiect si calitate elvetiana la superlativ

1
De Gavrila Alina
3 aug. 2021
Laufen este o companie elvetiana producatoare de obiecte sanitare, baterii, mobilier si accesorii de baie premium, la cele mai inalte standarde.
Precizia elvetiana si dorinta de perfectionare continua sunt doua dintre cele mai importante valori Laufen.

Brandul vine constant pe piata cu materiale si tehnologii inovatoare, ce compun colectii deosebite, semnate de designeri internationali de top, precum Patricia Urquiola, Marcel Wanders, Toan Nguyen sau Stefano Giovannoni.

Laufen acorda o atentie deosebita esteticii, iar acest lucru se vede in cele mai mici detalii – de la scurgeri mascate ingenios, pana la finisaje impecabile. Totodata, dorinta de a imbina designul cu tehnologii de varf, a propulsat brandul Laufen printre cei mai importanti producatori de obiecte sanitare din lume.
In prezent, cea mai noua inovatie Laufen este materialul ceramic SaphirKeramik.
SaphirKeramik este un material foarte rezistent, dar maleabil in prelucrare, care permite designul obiectelor sanitare cu margini foarte subtiri, de pana la 3-5 mm. Scopul a fost de a crea obiecte sanitare rafinate, cu linii fine si elegante.

Noile perspective in designul de obiect intrevazute odata cu lansarea celei mai subtiri ceramice din lume au atras atentia unor designeri internationali care au dorit sa experimenteze folosind acest material revolutionar. Ca urmare a acestui interes pentru SaphirKeramik, au prins viata colectii atemporale, versatile si sofisticate, fluide, dar si geometrice, minimaliste sau cu influente clasice discrete.

Colectia Sonar, semnata
 de Patricia Urquiola, a fost inspirata din propagarea undelor sonore in apa, iar designul minimalist, cu forme ovale, semi-ovale sau rotunde, isi pune amprenta pe aceasta colectie de exceptie.
Pentru colectia Ilbagnoalessi One, Stefano Giovannoni a abordat un stil usor excentric, forme atemporale si linii pline, voluptoase.
Colectia Val, semnata de Konstantin Grcic, se remarca prin margini foarte subtiri, linii geometrice precise si suprafete netede.
In designul colectiei INO, semnata de Toan Nguyen, s-au exploatat cu maiestrie noile posibilitati oferite de ceramica SaphirKeramik, iar rezultatul este o estetica eleganta, curata, insotita de o functionalitate la cele mai inalte standarde.
Obiectele sanitare din colectia Palomba sunt inspirate din aspectul pietrelor si al stancilor sculptate in mod natural de apele curgatoare. Caracteristicile care definesc colectia Palomba sunt delicatetea si formele fluide.
Pe de alta parte, colectia Kartell omagiaza cultura retro si propune culori indraznete pentru mobilierul de baie, care completeaza obiectele sanitare cu finisaj alb, din aceeasi colectie.

Colectia The New Classic, semnata de Marcel Wanders, propune linii elegante, fine, ce readuc in prezent nobletea stilului clasic.
Colectiile Laufen se regasesc in showroom-ul Delta Studio din Bucuresti, dar si pe site-ul www.deltastudio.ro.