Liposculptura este in topul preferintelor, cand vine vorba de operatii estetice

1
De Gavrila Alina
18 feb. 2019

Statisticile arata faptul ca de la an tot mai multe femei apeleaza la interventiile estetice. Iata ca si barbatii au prins curaj si se adreseaza medicilor. Implanturile mamare, rinoplastia dar si liposculptura sunt cel mai solicitate interventii. Medicul specialist in chirurgie estetica Nemer Kamal ne-a vorbit despre liposculptura sau liposuctie.

Domnule doctor, incep cu intrebarea banala, ce este liposuctia sau liposculptura?

Nemer Kamal: Prefer sa o numesc liposculptura sau remodelare corporala si reprezinta interventia chirurgicala prin care extragem excesul de grasime din anumite regiuni ale corpului ce conduce la rezultate spectaculoase de reshaping in cel mai scurt timp posibil.

Cine poate beneficia de aceasta interventie, de la ce varsta se poate face si pe ce zone ale corpului se poate interveni?

Nemer Kamal: De aceasta interventie pot beneficia pacientii care au peste 18 ani si vizeaza zone precum abdomen, flancuri, torace anterior, torace posterior si membre superioare cat si inferioare.Aceasta interventie nu se adreseaza pacientilor supraponderali, ea nefiind o interventie cu scop de slabire ci o interventie pentru remodelare.

Stiu ca apeleaza la dvs si persoane cu o greutate corporala mare si care isi doresc acest tip de interventie. Ce ii indrumati?

Nemer Kamal: I-as indruma sa urmeze un stil de viata sanatos in care sportul si dieta sa se combine armonios, dupa care ii invit la o consultatie spre a vedea ce putem corecta dupa procesul de slabire naturala.

Cat dureaza o astfel de interventie si care este protocolul medical? Ce analize sunt necesare si ce presupune in sine liposuctia?

Nemer Kamal : O astfel de interventie poate dura intre 1-3 ore in functie de zonele vizate si volumul ce urmeaza a fi extras. Analizele necesare sunt cele uzuale. Liposuctia presupune infiltrarea regiunilor corporale cu un lichid special ce potenteaza extractia grasimii cu ajutorul diferitelor aparaturi si canule specifice.

Exista riscuri care pot aparea in urma unei interventii de acest tip?

Nemer Kamal: Orice interventie chirurgicala nu este lipsita de riscuri, in general riscurile crescand o data cu volumele mari de grasime extrase si deasemenea de pe zonele extinse ale corpului, riscurile complicatiilor la pacientii sanatosi din punct de vedere clinic fiind foarte scazute.

Ce este interzis sa facem dupa aceasta operatie?

Nemer Kamal: Nu exista nici o interdictie dupa aceasta interventie, pacientii putand revenii la locul de munca si viata cotidiana incepand chiar cu a doua zi

Care este cel mai tanar pacient si cel mai varstnic pe care l-ati operat?

Nemer Kamal: Media de varsta a pacientilor operati este intre 21 si 56 de ani.

Multe persoane se intreaba daca dupa aceasta interventie pot aparea denivelari care pot fi destul de inestetice. Daca totusi apar, ce este de facut? Cum le putem face sa dispara?

Nemer Kamal: Denivelarile la care va referiti pot aparea o data cu un volum mare aspirat si daca pacientii nu urmeaza indicatiile chirurgului, aici referindu-ma la masajul intens care ajuta la retractia si reasezarea pielii, As vrea sa reamintesc faptul ca tonusul si calitatea pielii sunt de asemenea extrem de importante pentru refacerea post operatorie cu un rezultat cat mai bun. Daca totusi apar si masajul nu poate remedia aceste denivelari putem reintervenii chirurgical si minim invaziv de aceasta data pe zonele respective.

La cate luni de la interventie se pot vedea reuzltatele finale?

Nemer Kamal: Rezultatele finale se pot vedea dupa disparitia edemului post operator, asta insemnand in jur de 3 saptamani si sunt permanente atata timp cat ramanem la aceeasi greutate corporala si ne adaptam viata la un regim sanatos .

Care este costul unei interventii de acest tip?

Nemer Kamal: O interventie de acest tip poate incepe de la 2500 Euro si poate ajunge pana la 4000 Euro in functie de zonele vizate si volumul extras

Ce perioada este indicata pentru realizarea modelarii corporala de acest gen? Vara, iarna? Cand se vindeca mai usor?

Nemer Kamal: Nu exista un anotimp anume preferat pentru aceasta interventie, ea putand fi efectuata atat vara cat si iarna, iar procesul de vindecare nu depinde de anotimp.

De ce apeleaza oamenii la liposuctie? Sau in general, la operatii estetice?

Nemer Kamal: Principalul motiv pentru care oamenii apeleaza la operatiile estetice este imbunatatirea si corectarea aspectului fizic

Am observat acum ca si barbatii vor anumite artificii estetice. Ce anume solicita ei?

Nemer Kamal: Dintotdeauna barbatii au apelat la interventiile chirurgicale, insa acum fenomenul a luat amploare si reprezinta “primul pas spre patratele”.

Ati avut si pacienti care si au dorit anumite interventii si i-ati refuzat? Daca da, de ce anume?

Nemer Kamal: In general refuz pacientii care au tendinta de a exagera cand nu este cazul. Nu e o rusine sa spui „nu” atunci cand un lucru nu face bine nimanui.

Numarul celor care vin la dvs este in crestere de la an la an. Exista mai mult interes pentru anumite tipuri de interventii?

Nemer Kamal: Intr-adevar numarul este in crestere de la an la an si sa stiti ca liposculptura a inceput sa fie in topul preferintelor cand vine vorba de operatii estetice.

Sunt mai fericiti oamenii dupa ce isi fac operatii estetice?

Nemer Kamal: Da! Observ cu placere ca pacientii sunt mai fericiti la vizitele post operatorii.