Medalii de Aur si Argint pentru compania Beciul Domnesc, la doua prestigioase concursuri internationale: Gilbert & Gaillard si Concours Mondial du Bruxelles – Rosé Wine Session

1
De Gavrila Alina
29 mart. 2022

Compania Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din Romania, avand o expertiza de peste 70 de ani in productia vinurilor si vinarsurilor.

Compania exploateaza peste 1.400 de hectare cultivate cu vita de vie nobila, amplasate strategic in podgorii renumite precum Cotesti, Odobesti, Panciu si Husi. Calitatea vinurilor companiei Beciul Domnesc a fost recunoscuta de catre specialisti din intreaga lume si premiata la competitii nationale si internationale.

In luna martie a acestui an, compania Beciul Domnesc a obtinut 8 medalii de aur si una de argint la competitia internationala Gilbert & Gaillard si o medalie de aur la Concours Mondial du BruxellesRosé Wine Session.

Gilbert & Gaillard este unul dintre ghidurile cheie ale vinurilor din Franta de mai bine de doua decenii. Au fost publicate pana acum peste 50 de editii ale ghidului, cele mai recente editii fiind in franceza, engleza, chineza si japoneza. Toate vinurile evaluate de echipa Gilbert & Gaillard sunt degustate in orb si notate pe oscara de 100 de puncte, populara la nivel international. Mai multe informatii despre publicatiile lor sunt disponibile pe site-ul gilbertgaillard.com.

Din cele 10 vinuri ce au fost inscrise pentru prima datain cadrul competitiei, vinurile care au obtinut premii sunt:

Aur – Sceptrus Cabernet Sauvignon, FeteascaNeagra & Merlot
Aur – Sceptrus Rose Pinot Noir & Cabernet Sauvignon 2021
Aur – Sceptrus Chardonnay Fume 2020
Aur – Beciul Domnesc Grand Reserve FeteascaNegra
Aur – Beciul Domnesc Grand Reserve TamaioasaRomaneasca dulce 2018
Aur – Beciul Domnesc Feteasca Regala demisec
Aur – Beciul Domnesc Rhein Riesling demisec
Aur – Sigillum Moldaviae Busuioaca de Bohotin demidulce
Argint – Beciul Domnesc Grand Reserve Chardonnay 2019
Concours Mondial du Bruxelles este un reper global pentru competitia de vinuri. Independența, standardele stricte si procedurile de degustare au transformat competitia in unul dintre cele mai importante evenimente internationale de acest gen.

La editia din acest an a concursului international Concours Mondial du Bruxelles – Rosé Wine Session, in sectiunea dedicata vinurilor rosé au fost inscrise peste 1.000 de vinuri din întreaga lume. Din randul vinurilorparticipante, doar 23 de vinuri originare din tari diferite au primit medalii. In randul celor 23 de vinuri premiate s-a aflat si vinul sec din componenta brandului Rosé Verité, un Cabernet Sauvignon din recolta anului 2021, care a fost premiat cu medalia de aur.

„Rezultatele obtinute in cadrul acestor competitii ne bucura si valideaza efortul intregii noastre echipe. In acelasi timp, acestea ne provoaca si responsabilizeazasa continuam sa muncim chiar mai mult decat am facut-o pana acum. Aceste premii sunt dedicateconsumatorilor nstri si intregiii echipe Beciul Domnesc, care a investit mult timp si effort in dezvoltarea unui portofoliu de calitate, fara de care aceste rezultate nu ar fi fost posibile.”, – Luchi Georgescu, Presedinte Beciul Domnesc.

* * *

Despre COMPANIA BECIUL DOMNESC

 

Infiintata in anul 1949, Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din Romania. Compania exploateaza peste 1.400 de hectare cultivate cu vita de vie nobila, amplasate in renumitele podgorii Cotesti, Odobesti, Panciu si Husi. Mandria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care dateaza din vremea lui Stefan cel Mare si gazduieste peste 100 000 sticle de vin. Datorita importantei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus in patrimoniul cultural al României.

Portofoliul Beciul Domnesc cuprinde produse din categoriile vin, vinars, bauturi spirtoase si oţet. Printre brandurile de vin din portofoliul companiei se numaraMirabilis Machina, Vinoteca, Comoara Pivnitei, Sceptrus, Egregio, Rosé Vérité, Beciul Domnesc, Beciul Domnesc Grand Reserve, Sigillum Moldaviae si altele, iar portofoliul de vinarsuri este format din brandurile Miorita si Jad.

 

Beciul Domnesc Compania

Focșani, str. Avântului nr.12, Vrancea                                                                                                                             www.beciuldomnesc.ro