Neotech City a investit 1 mil. Euro in scanarea 3D si geospatiala a Bucurestiului si pune bazele trecerii de la lumea reala in lumea virtuala cu ajutorul criptomonedei NEOT

1
De Gavrila Alina
7 dec. 2021

Neotech City a finalizat scanarea 3D si geospatiala a municipiului Bucuresti si a orasului Voluntari. Investitia in filmarea si procesarea datelor este de aproximativ 1 milion de euro.

Pentru prima data in istoria tarii noastre, atat institutiile publice,cat si companiile private, au acces la date digitale de mare precizie din capitala Romaniei. Practic, a fost creat Bucurestiul digital in format 3D, prin procesarea datelor privind nu mai putin de 3.500 de km stradali, Neotech City detinand cea mai mare baza de date de acest fel din tara.

Este un moment revolutionar in zona tehnologiilor digitale smart safe city pentru Bucuresti si Romania. In acest moment, administratiile locale de sector, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, alte institutii publice locale si nationale, cat si companiile private au acces la date 3D si geospatiale extrem de precise si complexe. Prin folosirea acestor solutii Smart City, administratiile locale bucurestene pot face economii importante de timp si de bani la bugete prin optimizarea imediata a proiectelor de investitii si dezvoltare. In acelasi timp, prin folosirea acestei tehnologii companiile private pot castiga un avantaj competitiv care sa le aduca plusvaloare si profituri uriase. Pentru mediul privat din Romania si nu numai, o premiera la nivel international o va reprezenta posibilitatea de a accesa aceste date prin tehnologiile blockchain, respectiv de a le achizitiona, in viitor, cu criptomoneda NEOT”, a declarat Doru Aurelian Borsan, CEO Neotech City.

Neotech a lansat de curand moneda virtuala Neotech Finance(simbol NEOT) aflata acum in faza de presales peneotech.finance. In viitor, criptomoneda NEOT va putea fi utilizata pentru achizitionarea datelor si serviciilor oferite de Neotech, planurile pe termen scurt si mediu fiind reprezentate deintegrarea tehnologiilor NFT (non-fungible tokens) dezvoltate intern, oferirea unei platforme integrate incluzand un portofel digital si o bursă proprie de tranzactionare a tehnologiilor create.

Neotech  utilizeaza cele mai exacte vizualizari din lume, la nivel de retea rutiera 360°, imbunatatite cu analize inovatoare bazate pe module si procese de inteligenta artificiala (AI), oferind informatii utile, procesabile, care creeaza plusvaloare.

Prin aceasta tehnologie se pot obtine informatii extinse despre cladiri si fatade datorita imaginilor panoramice de inaltarezolutie la 360°, fiind posibila masurarea distantelor, suprafetelor si dimensiunilor cladirilor. Geodatele colectate sau urmarite pot fi schimbate prin interfete precum GML, DXF, KML, GeoJSON sau ESRIShapeFiles. Este posibila descarcarea de date dintr-o anumita zona si introducerea lor in format 3D direct in programele de proiectare. Se pot face estimari de cantitati pentru achizitii, studii de fezabilitate, analize cantitative si calitative, se poate realiza un GIS integrat pentru autoritatea locala, o evidentiere digitala a PUG-ului si a celorlaltereglementari urbanistice.

Ne dorim pe viitor sa filmam 3D&geospatial si saprocesam date digitale pentru toate localitatile dinRomania, atat din mediul urban, cat si din cel rural. Este cel mai simplu mod de a ne dezvolta si de a progresa, avand in vedere cat de competitiva a devenit cursa digitalizarii la nivel global. Pe zona de infrastructurarutiera, prin Road AI, tehnologia noastra de stabilire precisa a conditiei drumurilor asfaltate, dorim sa avem o situatie a tuturor soselelor locale, judetene, nationale, dar si a autostrazilor. Guvernul Romaniei poate sa intre in era digitala prin folosirea acestor informatii, sa reducacosturile si sa faca planuri de investitii predictibile si eficiente.” a declarat Ionel Albu, Head of Sales, Neotech City.

Tehnologiile Neotech permit pregatirea proiectelor pentru accesarea fondurilor din PNRR, PNDL Anghel Saligny, POR, POIM etc., proiectia unor propuneri de investitii pentru a fi consultate de catre publicul larg, analiza calitatii drumurilor din localitate, analiza cantitativa si calitativa a mobilierului urban, dar si a semnelor de circulatie, a marcajelor rutiere, precum si aprofilului de drum, determinarea suprafetelor utilizate ca spatii publicitare in oras si taxarea corespunzatoare a acestora, masurarea si verificarea lucrarilor executate, si chiar sprijin pentru echipele de interventii Politie, Pompieri, SMURD prin vizualizarea RAPIDA in format 3D a locatiei unde se face interventia.

Datele oferite prin tehnologia Road Ai sunt organizate pe layere (straturi) si ofera date despre crapaturi (tip piele de aligator, longitudinale minore, moderate si severe, transversal moderate si severe), urme de camioane si utilaje, gropi: mici, moderate, severe, partea drumului deteriorata: dreapta sau stanga, uzuradrumului: moderata, severa, infiltratii, scurgeri, sedimentari sau surpari, identificarea automata a semnelor de circulatie, evidentierea lipsei marcajelor rutiere, respectiv a calitatii precare a acestora, acolo unde este cazul.

Ioan Gaf-Deac, expert Smart City, fost manager in administratia din Bucuresti a declarat: Tot orasul in format 3D, descarcabil si editabil in programele de proiectare reprezinta visul oricarui manager public. Se pierd bani si timp cu metodele clasice. Din experienta personala pe care am avut-o ca administrator public al Sectorului 4 si director general responsabil de mobilitatea urbana pot spune ca acest tip de abordare conferapremisele dezvoltarii sustenabile, rapide si eficiente. Orice sistem care ofera asemenea avantaje competitive in cursa pentru fondurile nerambursabile este mai mult decat o prioritate, este o urgenta pentru orice primar. Cu atat mai mult in Bucuresti unde regenerarea urbana trebuie accelerata. Orice alee, bulevard, strada trebuie analizate, modernizate, eficientizate. Numai printr-o tehnologie precum cea de fata se pot obtine rezultate pe termen scurt si mediu!”

Mai multe informatii pe www.neotech.city,www.neotech.finance sau in clipul video de pe canalul YouTube Neotech City.