Piano Heroes- eveniment caritabil organizat de Asociatia Piano Therapy

1
De Gavrila Alina
7 dec. 2021

Asociatia Piano Therapy organizeaza, in perioada 1-9 decembrie, evenimentul caritabil  “Piano Heroes. Prin organizarea acestui eveniment caritabil se urmareste strangerea de fonduri pentru cazurile sociale pe care Asociatia le sprijina.

De-a lungul timpului, Asociatia Piano Therapy a oferit acces la terapie prin metoda Piano Therapy, pentru peste 200 de copii, diagnosticați cu autism, dintre care 60% cazuri sociale.

Organizat in perioada 1-9 decembrie, evenimentul este o invitatie la solidaritate si generozitate fata de copiii cu autism sifamiliile lor. La nivel global, aproximativ 1 copil din 68 estediagnosticat cu tulburare de spectru autist, iar în Romania sunt inregistrate, oficial, peste 8000 de persoane diagnosticate cu autism.

Strangerea de fonduri include o licitatie caritabila ce se desfasoara, in perioada 1-9 decembrie, pe pagina de facebook aasociației, licitatie ce se incheie in cadrul unui Recital de Pian caritabil, transmis pe zoom, pe 9 decembrie, la ora 19. Recitalulva fi sustinut de 6 copii din cadrul Asociatiei, de artista Ana Dubik si Sergiu Balota &The Farm.

Oricine se poate alatura acestui proiect prin participarea la licitatie, si prin achizitia unui bilet la recitalul caritabil, in valoare de 125 lei, care reprezinta costul unei sesiuni de terapie.Biletele la concert se pot achizitiona de pe website-ul Asociatiei, sectiunea shop, sau se pot depune banii in contul asociatieiPiano Therapy, respectiv RO56BACX0000001408168000- Unicredit Bank. Dovada platii va fi transmisa pe adresa de e-mail pianotherapyoffice@gmail.com, alaturi de nume si adresade e-mail, unde va fi trimis ulterior si linkul de acces la recital.

Evenimentul este organizat cu sustinerea Ingineri AsociatiConstruct, sponsorul principal al evenimentului, iar gazdaevenimentului va fi Alexandra Revnic Timofte.

Acestei cauze s-au alaturat atat companii private, cat si persoanefizice, care sprijina strangerea de fonduri, prin oferirea de produse ori servicii in cadrul licitatiei caritabile, cum ar fi: Easy Grow Now, Floria, Zacke PR, Diana Mereu, Barre Fitness Altitude, Wine Room Shop Bacau, Red Angus SteakHouse, Editura DPH, Curandera, Acurarello.

Fondurile generate din acest eveniment vor fi directionate catrecazurile sociale sustinute de asociatie si catre achiziționarea de materiale necesare in terapia zilnica a copiilor, a precizatTatiana Danciulescu, presedinta Asociatiei Piano Therapy

Singurul centru din România calificat sa ofere sedinte de terapie prin pian

Asociatia Piano Therapy este o organizatie non-guvernamentalainfiintata in anul 2016 cu scopul sprijinirii copiilor diagnosticaticu autism, oferindu-le sedinte de piano therapy. Metoda Piano Therapy a fost fondata si validata stiintific in colaborare cu Universitatea din Geneva, de catre Tatiana Danciulescu si a fostinscrisa la OSIM in anul 2014, iar Asociatia Piano Therapy estesingurul centru calificat din Romania sa ofere astfel de sedinte.

” Piano Therapy este o metoda care vine in completareacelorlalte metode terapeutice, dedicate copiilor diagnosticati cu autism sau a celor care au tulburari afective, de limbaj, de ritmsau fluenta.  Spre deosebire de cursurile de pian, unde obiectivulparticipantilor este de a-si insusi cat mai multe cunostinte si de a face performanta, la orele de piano therapy, scopul este ca ceimici sa isi imbunatateasca limbajul, abilitatile motrice, atentia amai precizat Tatiana Danciulescu, presedinta Asociatiei Piano Therapy.

Metoda Piano Therapy este o metoda creata special pentru copiiicu autism, cu scopul dezvoltarii abilitatilor motrice, limbajului siatentiei, prin expunerea activa la instrument. Aceasta este o metoda complementara, nu alternativa, care aduce un plus in dezvoltarea integrativa a copiilor. Sedintele se desfasoara sub indrumarea unui terapeut format in metoda Piano Therapy, in ritmul si modul propriu de invatare al fiecarui copil. Mediul de lucru este preponderent senzorial, fiind adaptat la nevoile copiilor.