Planet friendly – Pas cu pas catre o moda responsabila alaturi de ANSWEAR

1
De Gavrila Alina
25 nov. 2021

Pasii mici facuti de fiecare dintre noi pot face o diferenta enorma pentru planeta. ANSWEAR incearca sa fie din ce in ce mai prietenos cu mediul prin diverse initiative si actiuni constiente.

Moda ecologica

ANSWEAR isi doreste sa ofere varietate astfel incat oricine sa isi poata crea liber stilul, sa traiasca in armonie cu sine, dar si cu mediul inconjurator. Promoveaza nu doar tendintele in moda, ci si comportamente si obiceiuri ce au un impact pozitiv asupra mediului. Raspunzand nevoilor clientilor sai, care acorda din ce in ce mai multa atentie problemei eticii ecologice a produselor, ANSWEAR isi extinde in mod regulat gama cu marci, haine, pantofi si accesorii care sunt prietenoase cu planeta prin modul lor de fabricatie, materialele folosite, etc. Un lucru bun este ca tot mai multe marci renunta la blana naturala, folosesc materiale organice sau reciclate, reduc utilizarea de substante nocive in procesul de productie si reduc consumul de apa. Pentru a facilita cautarea produselor in spiritul sustenabilitatii, ANSWEAR a creat un filtru special „Planet friendly” pe site, datorita caruia veti gasi lucruri care sunt prietenoase cu Planeta.

answear.LAB – brandul care ofera o garderoba etica din punct de vedere al sustenabilitatii

In 2020, ANSWEAR a creat propriul brand, answear.LAB, dedicat femeilor puternice si increzatoare in sine, carora nu le este frica de schimbare. Prin answear.LAB, ANSWEAR isi doreste sa ofere o selectie cat mai larga de produse, facandu-le in acelasi timp constiente de faptul ca deciziile lor in materie de moda conteaza. Prin haine de calitate superioara, compania isi propune sa-i faca pe clientii sai constienti de ceea ce poarta si sa consolideze obiceiuri pozitive pentru mediul inconjurator. Brandul answear.LAB creeaza serii scurte in editie limitata in cantitati rezonabile, apeland la potentialul producatorilor locali si concentrandu-se pe materiale ecologice. In colectiile marcii veti gasi bumbac certificat, in, tencel, canepa, precum si poliester obtinut din reciclarea plaselor de pescuit abandonate. Linia Ethical Wardrobe, care este prezenta permanent in sortimentul marcii, a fost creata intr-un mod etic – pana la 90% din elementele sale consta in cel putin 70% tesaturi durabile, cat mai putin daunatoare mediului.

Livrare convenabila pentru tine si planeta

ANSWEAR se preocupa nu numai de confortul clientilor sai, cat si de mediu. De aceea abordeaza cu grija transporturile, avand ca scop sa nu genereze deseuri noi, inutile, care, in plus, pot fi dificil de reciclat. Produsele comandate vor ajunge asadar in ambalaje certificate, obtinute in urma procesului de reciclare. Sunt folosite pungi din plastic ce contin peste 80% material reciclat si cutii de carton obtinute din hartie reciclata certificata FSC MIX. Aceasta inseamna ca cel putin 70% din deseurile de hartie utilizate pentru productia lor provin din surse sigure, iar lemnul folosit este obtinut numai din paduri certificate FSC®. In plus, toate produsele incluse intr-o singura comanda vor ajunge intr-un singur pachet – pentru a minimiza amprenta de carbon si a reduce crearea de deseuri inutile.

ANSWEAR crede ca actiunile in beneficiul Planetei reprezinta baza unei companii responsabile si lucreaza constant la solutii care vor reduce cat mai mult posibil impactul industriei modei asupra mediului inconjurator.