Programe speciale la RFI Romania cu ocazia celei de-a 30-a aniversari

Avatar1
De Gavrila Alina
26 nov. 2020

RFI Romania, filiala in limba romana a Radio France Internationale, marcheaza 30 de ani pe 26 noiembrie, prinprograme speciale difuzate pe durata intregii zile.

Joi, 26 noiembrie de la 7 la 20h00 radioul propune dezbateri pe diferite teme importante pentru Romania si pentru Europa : educatie, cultura, sanatate, situatia minoritatilor, mediu si economie.

Din studiourile de la Bucuresti si Paris, jurnalistii RFI impreuna cuinvitatii speciali vor vorbi despre modul in care valorile europene s-au afirmat in Romania ultimelor trei decenii si vor incerca sa ofere proiectiide viitor. Interviuri in exclusivitate cu Laura Codruta Kövesi, prima procuroaresefa europeana si Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe al Romaniei.

Programele vor fi difuzate la radio, o parte vor putea fi urmarite si in format video, pe pagina de Facebook a radioului.

RFI Romania propune si o platformamultimedia generatia30.rfi.ro, unde veti regasi o cronologie cu momentele cheie din istoria radioului, emisiuni de colectie, interviuri, analizeze, testimoniale dar si cum ne imaginam Romania peste 30 de ani.

RFI in limba franceza va reflecta acest moment intr-o editie speciala a emisiunii L’atelier des médias care va fi difuzata duminica, 29 noiembrie la 13h10, disponibila in direct si podcast pe rfi.fr. Un interviu cu Luca Niculescu, fost redactor sef al RFI Romania, in prezent ambasadorul Romaniei in Franta va fi difuzat in programele speciale din26 noiembrie.


Despre RFI Romania

De peste 30 de ani, RFI Romania, filiala a France Médias Monde, transmite 24/7 programe in romana si in franceza consacrate actualitatii, culturii si francofoniei. Cu o echipa de 25 de persoane la Bucuresti, doi jurnalisti la Paris si o retea de corespondenti, RFI Romania difuzeaza zilnic 13 ore de programe proprii. Postul emite in FM la Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Sibiu, Timisoara si la Chisinau. Alte 50 de posturi de radio din tara preiau o parte din programele de actualitati. In orasele unde emite, RFI Romania este ascultat saptamanal de aproape 10% din populatie , iar prezenta pe diferitele canale digitale se bucura de peste 1 milion de vizite lunar.