reIMAGINE se reinventeaza

1
De Gavrila Alina
24 aug. 2021

Un spatiu efervescent, plin de simboluri si informatii, un loc unde fiecare isi gaseste inspiratia asa s-a definit reIMAGINE de la bun inceput si asa si continua, dar cu un look nou.

Publicul este invitat sa descopere noua imagine a platformei reIMAGINE, reinventata pentru a fi un spatiu cat mai primitor, usor de accesat si explorat pentru intreaga comunitate.

Reimaginarea celei mai bune versiunii a fiecaruia continua sa fie o propunere deschisa pentru toti cei care au pornit pe drumul autocunoasterii. Indrazneste sa te descoperi, sa inveti sa iti cunosti universul emotional si ingaduie-ti sa iti stabilesti propriul ritm in aceasta calatorie perpetua. In comunitatea reIMAGINE vei gasi suport, sustinere si instrumentele necesare pentru sanatatea ta emotionala si intelectuala.

Noi Cursuri & Ateliere reIMAGINE, un pas inainte inspre cunoasterea de sine

Niciodata exteriorul nu ne va oferi vreo solutie. Doar intuitia, inteligenta si inima noastra cunosc raspunsurile pe care le cautam cu atat de multa ardoare in afara propriei noastre fiinte Monica Magureanu

Iar aceste raspunsuri, la reIMAGINE sunt descoperite uneori sicu ajutorul Tarotului. Desi este asociat adesea cu divinatia saughicitul, Tarotul se dovedeste a fi un instrument extrem de utilpentru introspectie si dezvoltare personala, pentru ca teindeamna sa iti pui intrebarile potrivite si sa iti gasesti singurraspunsurile.

Daca simti ca vrei sa stai de vorba cu tine, iti propunem mai jostrei cursuri care ofera posibilitatea aprofundarii necunoscutuluidin noi ce se vrea a fi adus la lumina: personalitate, potenţial, resurse, umbre, blocaje, ezitari, chemari, amprente ancestrale, binecuvantari, calauziri, speranţa.

Iniţiere in metoda Referenţialul Arhetipurilor Personale(1)

11 – 12 Septembrie, Online

La fel cum folosim o oglinda pentru a ne ordona imaginea fizica,Referentialul Arhetipurilor Personale, (RAP) este o oglinda care,prin simboluri si arhetipuri, ne permite sa ne ordonam imagineainterioara, care este adesea maltratata de diferitele noastreexperiente.

Dar ce este RAP? O metoda de analiza personala şi sondare a inconştientului elaborata şi rafinata de peste 30 de ani de catre autorul ei, Georges Colleuil, care se foloseste de limbajuluniversal al imaginilor arcanelor Tarotului de Marsilia. Prinputerea lor metaforica si narativa, subiectul se proiecteaza in exterior, grila sa de lectura personala a lumii. Astfel, isi poateidentifica mai bine mecanismele de aparare, precum siinterdictiile familiale, sociale sau culturale la care se supune celmai adesea inconstient si care il blocheaza in dezvoltarea sa. De asemenea, descopera resursele nebanuite care stau latente in el.

Mai mult decat un instrument si o tehnica, RAP este o abordarefilosofica care ne ajuta sa ne intrebam despre viziunea noastraasupra lumii si modul nostru de interactiune cu aceasta.

(1)Referenţialul Arhetipurilor Personale (Le Référentiel de Naissance®) este creaţie Georges Colleuil si esteinregistrat la Institutul Naţional al Proprietaţii Industrialedin Franţa sub numarul 063425574.

Pentru mai multe detalii intra aici.

Tarot, Simboluri, Coaching

2 – 3 Octombrie, Online

Ce au in comun Tarot-ul, folosit din ce in ce mai mult in cabinetele de psihoterapie, in dezvoltarea personala sau in resurse umane, Coaching-ul, despre care multi spun ca este artade a pune intrebarile potrivite, proces axat pe aici si acum maidegraba decat pe trecut sau viitor, si Arhetipurile, asa cum au fost ele definite de C.G. Jung dreptpredispozitii active (…) care preformeaza si ne influenteaza in mod instinctiv gandirea, simtirea si actiunea”, motive umane fundamentale care raman in subconstientul colectiv al tuturor oamenilor?

Legatura esentiala va fi data de cunoasterea si de utilizareaacestora in viata personala si/sau profesionala a celui/celei care poate isi va pune aceasta intrebare.

Pentru mai multe detalii intra aici.

Dansul Labirintului

29 – 31 Octombrie, Hotel Cismigiu, Bucuresti

Va invitam sa descoperiti, alaturi de Georges Colleuil si de dansatoarea Karem Ortiz, specializata in art terapie, o metodasimpla si eficienta care ne deschide usa catre zonele noastre de excelenta.

Labirintul este unul dintre cele mai vechi simboluri din istoriaumanitaţii. Il regasim peste tot, in toate ţarile lumii, sub o formasau alta, in toate epocile. De fiecare data cand intalnimlabirintul, evocam dimensiunea sacra şi complexa a spirituluiuman.

Labirintul cel mai cunsocut noua este, desigur, Labirintul din Creta, in care Tezeu l-a ucis pe minotaur, cu ajutorul firului pecare Ariadna i l-a daruit din dragoste. Si noi ne regasim in permanenţa intr-un labirint, sau in faţa unui labirint. Iarproblema este ca nu avem niciun panou indicator. Pe unde saintram, pe unde sa ieşim, ce lupta sa purtam, ce ajutor am puteaobţine pentru a paşi cu toata libertatea catre noi inşine, ce fir roşu am putea spera sa primim pentru a nu ne pierde.

Pentru mai multe detalii intra aici.

Pentru programul complet de cursuri si ateliere reIMAGINE, click aici.

Despre reIMAGINE

reIMAGINE este un spatiu dinamic, extrem de adaptabil la nevoile individuale sau colective ale celor care il acceseaza, fiind inspirat de trairile fiecaruia dintre noi. Aici publicul are acces la o serie de cursuri practice si sedinte de coaching si cunoastere de sine, construite riguros si cu grija de echipa de traineri si facilitatori, coordonata de Monica Magureanu – absolvent Fundamentals of Systemic Coaching Class, organizat de Metasysteme Coaching, Alain Cardon & practician si formator agreat de Scoala Internationala Georges Colleuil in metoda Referentialului Arhetipurilor Personale. Mai multe detalii pe reimagine.ro.

Despre Georges Colleuil

Georges Colleuil – psihoterapeut, filozof, cercetator şi scriitor francez de renume internaţional. Pasionat de ştiinţele sufletului, Georges Colleuil a scris numeroase carţi despre funcţiile terapeutice ale simbolurilor şi a dezvoltat idei originale, precum “Référentiel de Naissance” (Referenţialul Arhetipurilor Personale), “Onomasofia” (procedeu de decodare a simbolisitcii numelor şi prenumelor) sau “Mitograma” (metoda de explorare şi consolidare a mitului personal). Firul roşu care uneşte metodele pe care le-a dezvoltat Georges Colleuil, consta in faptul ca a reuşit de fiecare data saconverteasca fundamentele unor cunoaşteri stravechi in instrumente de explorare şi dezvoltare personala puse in slujba oamenilor de azi. La ora actuala, aceasta metodaeste practicata cu succes de mii de specialisti din tari precum Franta, Belgia, Elvetia, Maroc, Spania, Italia, Canada si, mai nou, Romania, gasindu-şi locul in domenii ca psihoterapia, consilierea psihologica, coaching-ul şi resursele umane. Mai multe detalii pe georgescolleuil.ro.

Despre Monica Magureanu

Monica Magureanu practician şi formator autorizat in Metoda Referenţialului Arhetipurilor Personale, consilier de dezvoltare personala, coach are o experienţa de peste 16 ani in comunicare. Absolventa a facultaţii de Relaţii Economice Internaţionale, a unui Master in Management Financiar şi Pieţe de Capital şi a certificarii MBA alaturi de Open University din Londra, Monica şi-a consolidat experienţa practica şi direcţia de dezvoltare urmand cursurile de coaching sistemic susţinute de catre Alain Cardon dar şi aprofundarea metodelor de ghidaj in zona de dezvoltare personala alaturi de Georges Colleuil şi metoda Referenţialului Arhetipurilor Personale. Mai multe detalii pe reimagine.ro.