Ridicarea sanilor cu implant mamar – 9 lucruri pe care trebuie sa le stii

Avatar1
De Gavrila Alina
1 oct. 2020

Sanii fermi, cu forma frumoasa, au fost considerati dintotdeauna un simbol al tineretii si al feminitatii. Din pacate, sanii sunt cei care sunt expusi unor factori cu impact puternic de-a lungul timpului: sarcina, alaptare, scadere sau crestere in greutate.

La toate acestea se adauga factorii genetici, pierderea elasticitatii pielii sau simpla trecere a timpului, ceea ce face ca in timp sanii sa isi piarda aspectul ferm si sa devina lasati. Ce putem face pentru ca sanii sa redevina fermi? Ne dezvaluie doctor Ovidiu Grecu, www.drgrecu.ro, medic primar in chirurgia estetica, doctor in stiinte medicale, cu peste 20 de ani de experienta si mai mult de 2500 de operatii de implant mamar si chirurgie secundara a sanului.

Liftingul mamar sau ridicarea sanilor este o interventie chirurgicala, cu grad ridicat de satisfactie in randul pacientelor, care presupune indepartarea excesului de piele si remodelarea formei sanului si a areolei. Pierderea volumului si a fermitatii sanilor, desi este un proces natural prin care trec cele mai multe femei, afecteaza nu doar estetic, ci si emotional. Astfel, operatia de ridicare a sanilor, denumita lifting mamar sau mastopexie, devine in acest caz o necesitate, nu doar o simpla interventie estetica.

In cele mai multe cazuri, pentru ca liftingul nu modifica volumul sanilor, interventia este asociata cu implantul mamar, realizandu-se ambele operatii in acelasi timp. Prin aceasta dubla procedura se obtine un volum mai mare al sanilor, dar si repozitionarea acestora in zona in care s-au format anatomic. Daca te gandesti la o interventie de lifting mamar cu implant, iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le stii in cazul unei astfel de interventii duble:

1. Rezultatele liftingului mamar cu implant au o stabilitate variabila

Implanturile mamare au o stabilitate necunoscuta, dar care poate fi apreciata orientativ, in functie de densitatea si calitatea tesuturilor particulare ale fiecarei paciente, rezultatul final si stabilitatea in timp fiind direct proportionale cu particularitatile fiecarui caz, aspect care poate fi apreciat in cadrul unei consultatii.

2. Liftingul mamar cu implant nu schimba doar pozitia/ forma sanilor, ci creste si volumul acestora

Simpla interventie de mastopexie doar ar reda aspectul ferm al sanilor, fara sa modifice volumul acestora

3. Indiferent de marimea sanilor, implantul mamar fara lifting nu rezolva problema sanilor lasati

Si sanii mici pot avea un aspect lasat, subtiat! Din pacate, una dintre cele mai frecvente confuzii pe care pacientele le fac este faptul ca daca ai sanii micuti si lasati, implantul mamar ii va ridica. Nu, acest lucru nu se va intampla. Indiferent de marimea sanilor, liftingul este necesar atunci cand acestia sunt lasati. Augmentarea mamara intr-un caz cu indicatie de lifting nu va duce la un aspect placut si nici stabil in timp.

4. Rezultatul se contureaza in primele 4-6 luni

Chiar daca rezultatul poate fi vazut imediat dupa operatie, nu reprezinta aspectul estetic final, iar cicatricile se vor opri din evolutie in cca 1 an postoperator.

5. Nu este recomandat sa planifici o sarcina in primele 12 luni de la operatie

O sarcina aduce modificari ale corpului, respectiv schimbari majore la nivelul sanilor, o astfel de operatie oprindu-se din evolutie microscopic la aproximativ 12 luni de la efectuare.

6. Liftingul cu implant mamar se poate face indiferent de varsta

Nu exista varsta minima sau maxima pentru realizarea mastopexiei simple sau cu implant mamar. Indiferent de varsta pacientei, de schimbarile prin care corpul acesteia a trecut, atunci cand exista indicatie de lifting mamar, atunci este momentul potrivit.

7. Cand alegi lifting cu implant mamar, implantul ajuta la umplerea sanului

Cand alegi implant si lifting, implantul mamar ajuta la umplerea sanului lipsit de volum, volumul de piele considerat a fi in exces, indepartandu-se. Atunci cand sanii sunt mici, lipsiti complet de volum, sau cand pacienta isi doreste si sa creasca volumul sanilor, este indicat ca interventia de lifting sa fie realizata in acelasi timp cu cea de augmentare mamara.

8.  Combinatia de lifting cu implant mamar este la fel de sigura precum o singura interventie

Chiar daca sunt realizate doua interventii in acelasi timp, nivelul de risc este similar cu cel presupus de realizarea unei singure interventii, la fel si timpul de recuperare. Realizarea ambelor interventii in cadrul aceleiasi interventii face ca recuperarea sa fie suportata o singura data.

9. Costul este mai mic atunci cand alegi lifting cu implant mamar

Costul interventiei de mastopexie cu implant mamar este mai mic comparativ cu costul celor doua interventii de linfting si augmentare mamara realizate separat, fiind vorba de o singura interventie majora ce combina doua alte interventii. In plus, interventia de lifting cu implant mamar poate fi acum achitata in rate lunare (pana la 36 rate lunare).

Indiferent daca ai nevoie de o interventie de ridicare a sanilor sau de lifting cu implant mamar, este esential sa asculti recomandarile medicului tau pentru ca interventia sa aiba un rezultat frumos si stabil in timp.

Date de contact:

Mobil: 0731 33 03 62 / 0723 63 21 98 

Site: www.drgrecu.ro