S-a lansat editia a VI-a a albumului Lifestyle Design Interior cu o coperta semnata de Karim Rashid

1
De Gavrila Alina
19 ian. 2022

Anul 2021 a fost, pentru arhitectura de interior, un an cu foarte multe proiecte si evenimente frumoase, iar sfarsitul anului a venit cu mult asteptata lansare a editiei a VI-a a albumului Lifestyle Design Interior, proiect editorial care reuneste cele mai reusite amenajari interioare rezidentiale din 2021 din Romania.

Noua editie a albumului se remarca nu doar printr-un numar record de pagini – 432, dar si printr-un standard mai ridicat al proiectelor fata de anii anteriori, precum si prin includerea unor nume noi din domeniu care aduc efervescenta in designul romanesc.

O parte dintre proiectele prezentate in album au participat si au fost premiate anul trecut si in cadrul: editiei a XIV-a “ACUM” a Bienalei Nationale de Arhitectura, editiei a XIX-a Anualei de Arhitectura Bucuresti si European Property Awards 2021-2022.

Si anul acesta coperta este semnata de designerul international Karim Rashid:

Am dorit sa creez un model decorativ care sa vorbeasca despre timpul in care traim. Premisa de la care am pornit a fost sa creez linii grafice 2D complexe care sa fie percepute ca fiind 3D. Liniile ondulate vorbesc despre felul nostru de a fi si ating o sensibilitate estetica recent identificata a erei tehno pop.

Incepand cu aceasta editie, proiectul editorial a fost preluat de catre RIDA – Romanian Interior Design Association, prima si singura asociatie profesionala de design interior din Romania. RIDA isi propune sa modeleze viitorul in designul interior pe piata romaneasca impreuna cu arhitectii si designerii de interior care vor sa se alature comunitatii RIDA.

Demersul este sutinut de profesionistii din domeniile conexe arhitecturii si designului de interior.

Asociatia a lansat de curand si platforma www.designdeinterior.ro. Aceasta reprezinta o modalitate de promovare pentru arhitecti si designeri de interior. Fiecare dintre acestia are o pagina dedicata care contine datele de contact, serviciile pe care le ofera si proiectele reprezentative.

In acelasi timp, oamenii pasionati de design de interior sau care isi propun sa se inceapa un proiect de amenajare sau renovare gasesc pe platforma proiecte din care sa se inspire, tendinte si sfaturi in sectiunea blog, dar si profilul arhitectilor/designerilor de interior la care pot apela sa ii ghideze si sa ii sprijine in acest proces.

Arhitectii si designerii de interior sunt invitati sa contribuie la proiectul RIDA de creare a unei comunitati de profesionisti in domeniu si la dezvoltarea platformei www.designdeinterior.ro prin trimiterea profilului profesional si a unui portofoliu de proiecte la album@designdeinterior.ro

Publicul este invitat sa se inspire din cele 63 de proiecte rezidentiale de top din toata tara, semnate de arhitecti si designeri talentati din intreaga tara, prin comandarea albumului Lifestyle Design Interior 2022 sau achizitionarea acestuia din librariile Carturesti.

Albumul a fost tiparit in peste 10.000 exemplare cu sprijinul partenerilor Kerama Marazzi, Porcelanosa Grupo, Laufen, Delta Studio, Steinberg, Egger, Dalet.

Sponsori principali: Kludi, Wienerberger, Grohe, Kuma, Alukonigstahl, Ravak, Knauf Insulation, Knauf Danoline, Porta Doors, LIV, Franke, Vernis.

Sponsori: LG, SanSwiss, Electrolux, Blum, Barlinek, Alumil, Kitchen Ink, Mendola Fabrics, Argenta, Fibrex, Sense.

Foto: PR