Stilul industrial, salvatorul spatiilor mici

1
De Gavrila Alina
27 oct. 2021

„Orice spatiu poate fi amenajat”, spun specialistii MAM Bricolaj. Cu aceasta afirmatie incurajatoare in minte, sa folosim recomandarile pe care ni le fac astazi pentru transformarea in spatii functionale a acelor locuri din casa carora nu le dam nicio sansa din cauza dimensiunilor reduse pe care le au.

Oare cine n-are in casa un colt, o nisa, un intrand, o bucatica de hol caruia nu i se gaseste un rost, o intrebuintare? Dupa ce caapartamentele din blocurile romanesti sufera la capitolul metri patrati utili, ne mai lovim, uneori, si de un tip de compartimentare care genereaza astfel de spatii stramte, cu care nu stim ce sa facem.

Dar nici nu trebuie sa stim noi, efectiv, care sunt solutiile pentru aceste spatii pentru ca exista specialisti in amenajari care sa ne ajute cu asta. „Orice spatiu poate fi transformat intr-unul eficient dacafacem o buna proiectare a corpurilor de mobilier si o accesorizare corespunzatoare a lor”, explica Adrian Secareanu, specialist MAM Bricolaj.

Propunerea cu care acesta vine pentru spatiile stramte dintr-o locuinta este amenajarea in stil industrial, atat pentru minimalismulpe care acesta il presupune piesele industriale au, prin definitie, un design mai… suplu cat si datorita multitudinii de accesorii de gen de pe piata.

Fiecare centimetru conteaza cand vorbim despre spatiile mici, astfel incat masuratorile trebuie facute cu grija, pe toate dimensiunile: latimea, inaltimea, adancimea. Iar daca doresti sa umpli spatiul respectiv cu o piesa inalta, precum un dulap sau un corp cu rafturi, trebuie masurata si inaltimea peretilor.

In general, aceasta este o dimensiune standard, de 2,8 m, dar se intampla ca tavanul sa fie, pe alocuri, mai jos sau mai sus decat standardul casei. De aceea, este foarte importanta masurarea cu acuratete a tuturor dimensiunilor spatiului pe care vrem sa-l amenajam.

Consultanta de specialitate face diferenta in calitate si functionalitate

Oricat de stramt ar fi spatiul in cauza, nu-ti abandona ideea de a-l face functional. Specialistii MAM Bricolaj iti fac trei recomandari care sati usureze proiectul:

1. Discuta cu un proiectant. Acesta te va ajuta sa organizezi spatiul respectiv cat mai eficient posibil explicandu-ti cum sa asezi corpurile de baza si cum sa alegi accesoriile care sa maximizeze utilizarea spatiului. Apoi, te va ajuta sa alegi fronturile, eurosuruburile, picioarele pieselor de mobilier si alte elemente utile. In plus, vei afla, de la inceput, cat te costa totul.

2. Mizeaza pe articolele care fructifica spatiul la maximum. „La MAM BricolaJ, iti venim in intampinare cu solutii de organizare, precum: cosuri coloana, organizatoare pentru sertare, sistemele de glisare, dulapuri cu doua, trei si patru sertare, dulapuri suspendate, dulapuri baza pentru cosurile Jolly, recomanda specialistul MAM Bricolaj, Adrian Secareanu.

3. Inspira-te de la specialisti. Te atrage stilul industrial, dar nu-ti dai seama exact cum poti sa-l pui in practica pentru amenajarea spatiului stramt care iti da batai de cap? Din nou, specialistii MAM Bricolaj te pot ajuta cu idei si, mai mult, cu video-uri explicative din care sati formezi o imagine despre finalitatea proiectului tau.

Dupa cum vezi, un demers de genul acestuia este mai simplu decat crezi! S-au dus vremurile cand depindeam de barbatul din casapentru astfel de proiecte. Acum, trebuie doar sa faci primul pas...care ar trebui sa fie spre un magazin de bricolaj, unde sa primesti indrumarea potrivita.