Tendinte in make-up pentru anul 2021

1
De Gavrila Alina
17 dec. 2020

Schimbarile din acest an s-au regasit si in rutina noastra de make-up, in prima faza in lunile de primavara pe care le-am petrecut in lock down si unde machiajul a fost mai putin prezent sau chiar deloc, iar mai apoi obligativitatea purtarii mastii, ne-a obligat sa renuntam la unele produse de make-up, din cauza neplacerilor ce au inceput sa apara la nivelul inferior al fetei. Iata ce ne asteapta in 2021 in materie de make-up, potrivit Mihaelei Rotaru, make-up artist si trainer.

Contextul actual dictat de masurile necesare pentru a ne proteja face ca machiajul sa se concentreze pe zona superioara a fetei. Mai precis ochii si sprancenele au beneficiat de mult mai multa atentie in acest an, iar pentru 2021, lucrurile nu se vor schimba foarte mult avand in vedere ca purtarea mastii va continua sa fie obligatorie pentru inca o perioada de timp, a explicat Mihaela Rotaru, trainer si fondator al Scolii Rottaru, care ofera cursuri de calificare autorizate in domeniul beauty si nu numai.

Iata asadar care vor fi trendurile anului urmator:

1.     Farduri de pleoape colorate. Explozia de culoare va reprezenta un trend de baza in anul ce urmeaza. Femeile nu isi vor face machiaje elaborate, insa vor miza pe intensitatea culorilor care le va ajuta sa obtina un look cu impact.

2.     Gene foarte accentuate. Genele ne ajuta sa dam profunzime privirii, iar ochii vor parea mai mari. Fie ca apelam la extensiile de gene, care sunt foarte comode si nu necesita prea mult efort – se merge o data pe luna la salon pentru intretinere – fie ca aplicam mascara din abundenta, ochii se vor accentua si si privirea va capata o doza de mister, explica Mihaela Rotaru.

3.     Sprancene naturale. Sprancenele au trecut prin multe forme în ultimul deceniu, de la sculpturale „Instagram brows” la sprancenele rebele din ultima vreme. Echilibrul a fost gasit recent la Rodarte: Un arc puternic, cu cateva fire rebele cu aspect natural. Este chiar in ton cu „no make-up make-up glam” una dintre cele mai puternice tendinte de beauty in 2021.

4.     Eyeliner colorant. Gamele de nuante de eyeliner au devenit incet, dar sigur, mai neconventionale si se îndeparteaza de maroul si negrul traditional, dar in 2021 vom indrazni mai mult cand vine vorba despre culoare. Daca nu stii ce nuanta de eyeliner sa alegi, o idee ar fi sa iti armonizezi culoarea eyelinerului cu masca, sfatuieste Mihaela Rotaru.

5.     Smokey eyes. Desi mereu in trend, in 2021 il vom purta mai mult tocmai pentru ca avem accent pe ochi. Fie ca apelam la clasicul negru fumuriu sau la tonuri mai blande de maro, vom obtine o privire sexy.

6.     Cat eyes. Pentru ca tot ne concentram sa punem accentul pe ochi, din make-up trendurile anului 2021 nu puteau sa lipseasca ochii de felina. Fie ca decidem sa folosim clasicul negru sau vrem sa indraznim cu eyelinere colorate, cu acest look nu vom trece neobservate, concluzioneaza Mihaela Rotaru, make-up artist si trainer.