Tohani da startul sezonului de cules in vie, #AcasaLaFeteascaNeagra, in podgoria de la Mosia de la Tohani

1
De Gavrila Alina
3 sept. 2021

Tohani Romania da start la sezonul de cules in inima podgoriei de la Tohani, #AcasaLaFeteascaNeagra.

Astfel,pe 25 septembrie si 2 octombrie, ii invita la cules destruguri pe cei care isi doresc sa afle cum se naste vinul si de ce Tohani pretuieste culesul manual pentru a desavarsi vinul perfect. Evenimentul face parte din strategia companiei de a deveni un jucator important pe segmentul enoturistic local, in care a investit 6 milioane de euro.

Culesul viei este deopotriva o perioada intensa pentru echipa Tohani, dar si o sarbatoare. Asadar, ne propunem sa-i facempartasi la povestea noastra pe toti cei care iubesc vinul, pentru ca, de peste 15 ani, Tohani spune povestea vinului romanesc chiar aici, #AcasaLaFeteascaNeagra. Experienta culesului este unica, la fel ca si gustul vinurilor locale, iar noi ne dorim ca tot mai multi romani sa traiasca aceastaexperienta, a precizat Virgil Mandru, CEO Tohani Romania.

Astfel, cei care isi doresc sa participe la culesul viei la Mosia de la Tohani o pot face in urma inscrierii prealabile la eveniment. Apoi, in cadrul celor doua sesiuni de cules din septembrie,  participantii, alaturi de Cosmin Tudoran, Profu’ de Vin, vor fi pregatiti printr-un instructaj, avand la dispozitie o zi intreaga si o vie bogata, gata de cules.

La fiecare cinci galeti de struguri culese, cei care participa la experienta vor primi o sticla de vin Mosia de la Tohani. Pauzele vor fi presarate cu povesti spuse de somelierul podgoriei chiar pe terasele viei si degustari ale soiurilor ce au consacrat brandul Tohani.

La Tohani credem cu tarie ca vinul pe care il facem poartaamprenta celor care l-au cules, asa ca fiecare strugure culesare valoare, fiecare boaba aleasa este importanta. Prin urmare, pe langa investitiile facute in vie, investim in oamenii care desavarsesc ceea ce se naste in pamantul mosiei de la Tohani. Am avut multe solicitari de a participa la culesul viei, iar anul acesta, odata cu extinderea noastra in zona de enoturism si cresterea capacitatii de cazare, ne putem bucura din nou impreuna de acest moment special, culesul viei, a mai precizat Virgil Mandru.  

Ziua de cules se va incheia cu un foc de tabara, muzica, o masa autentic romanesca si vin care sa completeze experienta de cules in vie la mosia de la Tohani. Detalii legate de acest eveniment si conditiile de participare si inscriere sunt disponibile pe site-ul Tohani Romania.

Mosia de la Tohani, vinul sub eticheta caruia are loc evenimentul de cules in vie si de care participantii care culeg struguri se vor bucura din plin, a obtinut multiple medalii la concursuri locale si internationale. Editia din 2019 a obtinut aur la Premiile de Excelenta Vinul.ro din Bucuresti, dar si argint la Decanter World Wine Awards din 2020 desfasurat in Marea Britanie si respectiv Medalia de Argint la Concours Mondial de Bruxelles, ce a avut loc anul acesta.

Continuand strategia de a plasa Feteasca Neagra, cel mai vandut soi de vin rosu din Romania, pe harta internationala a vinului, Tohani Romania a finalizat in 2021 prima parte a unui amplu proiect de investitii in enoturism. Astfel, incepand din luna iunie, capacitatea de cazare in cadrul complexului Tohani a crescut la 20 de camere, putand gazdui pana la 40 de turisti. Investitia totala in proiectul dedicat turismului a fost panaacum de 5 milioane de euro.

Sesiunile de cules in vie sunt o experienta unica pentru cei care vor sa descopere vinul in toate formele sale. Experienta culesului nu poate sa lipseasca din ceea ce oferim celor care ne viziteaza la Tohani iar transformarea sa intr-o sarbatoare petrecuta alaturi de cei care apreciaza vinul nascut la Tohani este o bucurie, dar si o datorie pe care ne-o asumam ca promotori ai vinului romanesc –adauga Virgil Mandru, CEO Tohani Romania.