TOMMY HILFIGER FOLOSESTE PRINCIPIILE CIRCULARITATII PENTRU NOILE MODELE DE INCALTAMINTE

1
De Gavrila Alina
16 mart. 2020

Tommy Hilfiger prezinta doua modele de incaltaminte proiectate folosind fibra din coaja de mar reciclata – o alternativa bio pentru piele, derivata din deseurile industriei agricole.

Disponibile in culorile alb si bleumarin, modelele pentru barbati si femei prezinta 24% fibre de mere reciclate in partea superioara. Disponibila ca parte a colectiei de primavara 2020, integrarea fibrei de coaja de mere ca alternativa la piele se bazeaza pe demersul continuu al lui Tommy Hilfiger de a crea o moda care sa imbratiseze totul si sa nu iroseasca nimic. Modelele de Primavara 2020 de incaltaminte din fibra de coaja de mar sunt disponibile la nivel global, in magazinele TOMMY HILFIGER selectionate, de la jumatatea lunii februarie 2020.

Tehnologia cojii de mar provine din regiunea Tyrolului, nordul Italiei, o zona cunoscuta pentru cultivarea merelor. Recunoscand oportunitatile oferite de productia de mere in plina expansiune a Tirolului, Frumat – un start-up italian – a dezvoltat o noua materie prima care abordeaza atat problema deseurilor, cat si cererea din ce in ce mai mare a industriei modei pentru alternative la piele ecologica. Stilurile de incaltaminte TOMMY HILFIGER de primavara 2020 utilizeaza o fibra de coaja de mar reciclata, rezistenta si groasa, cu un impact asupra mediului mai mic decat alte alternative de piele vegana, care contin de obicei cantitati mari de materiale pe baza de fosile.

Tommy Hilfiger este intr-o misiune de a crea o moda care sa nu iroseasca nimic si sa intampine toate alternativele. In cadrul acestui demers, compania si-a stabilit tinte ambitioase si si-a unit fortele cu partenerii din industrie pentru a progresa. In august 2019, Tommy Hilfiger a semnat The Fashion Pact, alaturandu-se cu mandrie unui grup de colaboratori cu idei similare pentru a avansa in continuare sustenabilitatea in domeniul modei. In 2019, Tommy Hilfiger a lansat, de asemenea, Jeans Redesign Guidelines cu Ellen MacArthur Foundation pentru a stabili cerinte minime privind durabilitatea articolelor, sanatatea materialelor, reciclabilitatea si trasabilitatea.

In acelasi an, Tommy Hilfiger s-a alaturat We Are Still In – the Fashion Industry Charter for Climate Action – si RE100, angajandu-se sa furnizeze 100% energie electrica regenerabila in toate instalatiile detinute si operate pana in 2030. Pe langa tehnologia cojii de mere recent folosita, eforturile de circularitate ale lui Tommy Hilfiger includ oferirea de articole de imbracaminte cu denim 100% reciclat, pene Re: Down® reciclate, 100% lana reciclata, 100% bumbac reciclat si multe altele. Misiunea lui Tommy Hilfiger se bazeaza pe strategia PVH Fashion Forward, un set de 15 prioritati menite sa reduca impacturile negative la zero, sa creasca impactul pozitiv si sa afecteze pozitiv un milion de vieti.