Un Craciun ca in filme: recomandarile designerilor pentru un decor magic

1
De Gavrila Alina
5 dec. 2018

Fiecare Craciun vine cu tendintele sale, iar anul acesta nu este diferit. Dincolo de paleta de culori, dar si de decoratiuni, cel mai important lucru este insa sa reusesti sa aduci in casa spiritul Craciunului.

Iar asta se face cu voie buna, dragoste si… evident, bradul potrivit. Si daca vrei sa faci ceva special anul acesta, iata care sunt tendintele, dupa cum explica Irene van der Geest, designerul floral al unuia dintre cele mai cunoscute lanturi de florarii – Floria.

Combinatii clasice: rosu si verde
Rosu si verde sunt culorile nelipsite ale Craciunului. Indiferent de trenduri, acestea vor ramane actuale, confirma si Irene van der Geest. Pentru ca rosu si verde amintesc de traditie, de acele lucruri care raman statornice, de radacini.

“Verdele este considerat culoarea vietii, fiind asociat cu bradul nemuritor, in timp ce rosul este asociat marului biblic. De altfel, marul se regaseste in continuare in aranjamentele de Craciun datorita acestei simbolistici. Iedera, vasc, crengute de brad sunt cateva dintre plantele care aduc in aranjamente ideea de nemurire si revin in fiecare sezon de iarna. Noi, la Floria, onoram traditia folosindu-le in aranjamentele noastre, reinterpretate in fiecare sezon“, a explicat Andreea Uceanu, Creative Director.

In paleta cromatica anul acesta se regasesc astfel reinterpretate si elementele naturale verzi. Astfel, potrivit designerului Floria, combinate cu accente subtile de culoare, acestea sunt solutia perfecta pentru a crea un decor magic, dar si in tendinte. “Ambianta botanica trezeste orice interior la viata.

Aducem atmosfera relaxata din natura, in casa, iar prin alaturarea plantelor verzi cu decoratiunile specifice acestei perioade putem crea un interior stylish, plin de energie”, a adaugat specialistul.

Rozul, vedeta noilor aranjamente

Dincolo de culorile clasice asociate Craciunului, designerii au scos in prim plan pastelurilor. Mai putin obisnuite in aranjamentele de sezon, acestea vor fi vedeta sarbatorilor. Sampanie, roz pal si nuante de alb sunt cateva dintre culorile care se regasesc pe orice paleta cromatica in tendinte deoarece contribuie la a crea o atmosfera romantica, indiferent ca vorbim despre o locuinta moderna sau una amenajata in stil frantuzesc, o amenajare in stil industrial sau una in stil minimalist.

Abundenta in decoratiuni
Pentru a crea aceasta atmosfera magica, designerii Floria au folosit atat plante precum bouvardia, ilex, amarilis, bumbac, cat si elemente decorative specifice perioadei, cum ar fi bete de scortisoara, conuri de brad, felii de portocale, lana si crengute de vasc. Acestea se recomanda a fi combinate cu elemente surprinzatoare, cum ar fi stele metalice, pene, alaturi de globuri in diferite forme si dimensiuni completand cu aceste forme si texturi atmosfera romantica sugerata de cromatica.

De asemenea, designerii recomanda sa nu uitati si de restul decoratiunilor de Craciun. Fie ca vorbim de coronita pentru usa sau de aranjamente pentru masa, pentru semineu (fie acesta si unul fals) pentru zona de lucru sau pur si simplu pentru masuta de cafea, anul acesta nu uita de decoratiuni. Auriul si luminitele sunt si ele elemente must have, asa ca pastreaza o ghirlanda extra la indemana, cu siguranta ii vei gasi un loc.