Batoane energizante cu granola si nuci pecan

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
9 sept. 2018

Aceste batoane energizante cu granola si nuci pecan sunt ideale pentru dupa-amiezile in care poftesti la ceva dulce, dar nu vrei sa consumi zahar rafinat.

Cand simti ca nu mai ai deloc energie dupa-masa si ai gusta ceva dulce, aceste batoane sanatoase pot sa te ajute sa iti revii si sa te concentrezi mai bine. In plus, ele se fac rapid acasa si le poti pastra mereu cu tine ca sa le ai la indemana.

Nucile pecan coapte pot sa fie inlocuite cu nucile romanesti, daca preferi, deoarece au un gust destul de asemanator. Ambele furnizeaza corpului proteine de calitate si grasimi sanatoase. Iar in aceasta combinatie se adauga fulgii de ovaz care sunt esentiali pentru o buna digestie si care confera energie, impreuna cu siropul de orez brun care indulceste batoanele.

Ingrediente pentru batoane energizante cu granola si nuci pecan:

150 de grame de nuci pecan coapte si maruntite

280 de grame de fulgi de ovaz marunti

1 lingurita cu scortisoara

1/2 lingurita cu sare de mare

250 de grame de unt de arahide/migdale/nuci pecan natural

120 de mililitri de sirop de orez brun sau miere de albine

1 lingurita cu extract de vanilie

Mod de preparare:

Foloseste o tava patrata tapetata cu hartie de copt.

Intr-un bol se amesteca fulgii de ovaz, scortisoara si sarea.

Untul de arahide/migdale se pune in robotul de bucatarie si se amesteca cu siropul de orez brun si vanilia. Se toarna peste fulgii de ovaz si se amesteca bine compozitia.

Toarna compozitia in tava si foloseste un pahar ca sa o presezi bine.

Se lasa la frigider peste noapte, dupa care se taie in patrate.

Se ambaleaza fiecare bucata in folie alimentara si se pot transporta cu usurinta.

Foto: Shutterstock.com