Brownie cu cartofi dulci – un desert sanatos, fara faina si zahar rafinat

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
20 aug. 2018

De ce sa consumi zahar rafinat si faina cand poti sa le inlocuiesti, savurand in voie un desert cu ciocolata? Cand mai ai pofta de ciocolata, incearca aceasta reteta de brownie cu cartofi dulci!

Cartofii dulci confera textura si dulceata unei prajituri, astfel ca pot sa fie folositi ca baza pentru o multime de deserturi. Nu mai este nevoie sa adaugi zahar rafinat si poti sa mananci desertul fara mustrari de constiinta.

Impreuna cu migdalele si fulgii de ovaz, care inlocuiesc faina rafinata, vei obtine un desert delicios, sanatos si cu gust intens de ciocolata.

Ingrediente pentru brownie cu cartofi dulci:

500 de grame de cartofi dulci, curatati si preparati la abur

12 curmale inmuiate putin in apa

6 linguri cu sirop din orez brun

100 de grame de migdale maruntite

2 linguri cu ulei de cocos extravirgin

Putina sare de mare

100 de grame de fulgi de ovaz rasniti

6 linguri cu pudra de cacao

Fulgi de migdale pentru ornat

Capsune si seminte de rodie pentru ornat

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius.

Cartofii dulci se curata, se taie si se prepara la abur, dupa care se lasa la racit.

Se adauga in robotul de bucatarie alaturi de curmale, uleiul de cocos, siropul de orez brun si se mixeaza bine pana cand obtii o pasta cremoasa.

Ingredientele uscate se amesteca inainte impreuna, dupa care se adauga pasta cremoasa de cartofi dulci. Dupa ce s-a omogenizat totul, se toarna intr-o tava patrata, tapetata cu hartie de copt.

Se lasa la cuptor 50-60 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea, iar in ultimele 10 minute se adauga fulgii de migdale peste prajitura.

Se lasa la racit 10 minute inainte de a scoate prajitura din tava, dupa care se feliaza si se orneaza cu capsune proaspete.

Foto: Shutterstock.com