Burger vegan cu cartof dulce, fasole neagra si guacamole

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
13 apr. 2019

Pentru ca postul Pastelui este inca departe de a se fi terminat, iti propun un burger vegan cu cartof dulce, fasole neagra si guacamole.

Ruda vegana a cunoscutul hamburger, acest burger este foarte gustor, hranitor si sanatos si iti va tine de foame pentru un timp indelungat. Nu este neaparat o reteta de post, este un preparat pe care il vei savura din cand in cand, tot timpul anului.

Ingrediente pentru burger vegan cu cartof dulce, fasole neagra si guacamole:

-680 gr cartofi dulci;

-2 linguri de ulei de masline (plus o cantitate suplimentara pentru gatit);

-60 gr fulgi de ovaz;

-120 gr quinoa fiarta;

-1 cutie de fasole neagra, scursa si clatita;

-2 linguri de ceapa verde, tocata;

-1 lingurita de usturoi granulat;

-1/4 lingurita de paprika afumata;

-1 lingurita de sare;

Cea mai buna reteta de burrito

-1 lingurita de piper negru, macinat;

-1 avocado mare;

-1 lingurita de coriandru, tocat;

-1 lingurita de zeama de lime;

-6 chifle pentru hamburger;

-2 rosii mari, taiate felii.

Mod de preparare:

Ca sa faci burger vegan cu cartofi dulci trebuie sa preincalzesti cuptorul la 175 de grade Celsius. Se curata si taie cubulete cartofii dulci, apoi se pun pe o tava de copt. Se stropesc cu ulei de masline. Se coc timp de 25-30 de minute sau pana cand devin foarte moi, apoi se paseaza cu ajutorul unei furculite.

Fulgii de ovaz se macina in robotul de bucatarie pana cand devin firimituri. 

Se ia o oala de dimensiuni medii in care se pun cartofii dulci, fasolea neagra, usturoiul granulat, paprika, ceapa verde, fulgii de ovaz si jumatate din cantitatea de sare si piper. Se amesteca pana cand se omogenizeaza.

Cookies cu migdale si ovaz pentru micul dejun. Da, sunt sanatoase!

Cu ajutorul mainilor se formeaza 6 chiftelute cu grosimea de aproximativ 2 cm. Se ia o tigaie, se pune ulei de masline si se lasa sa se incalzeasca la foc mediu. Cand uleiul s-a incalzit, se pun chiftelutele si se gatesc pana cand devin maronii, apoi se intorc pe cealalta parte. Daca mai este nevoie, mai adauga ulei de masline. 

Pentru guacamole, se ia miezul de avocado si se pune intr-un castron impreuna cu restul de sare si piper, zeama de lime si coriandrul. Se paseaza bine pana cand ingredientele se combina. 

Se pune cate o chifteluta in fiecare chifla, iar deasupra se garniseste cu guacamole si o felie de rosie. Burgerul vegan cu cartof dulce se serveste imediat.

Foto: Shutterstock.com