Caramele de ciocolata cu 4 ingrediente, un desert rapid pentru Paste

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
26 apr. 2019

Ne mai despart doar cateva zile de sarbatoarea Pastelui. Si cum totul graviteaza in jurul acestei sarbatori, eu iti propun o reteta de caramele de ciocolata cu doar 4 ingrediente. 

Reteta de caramele de ciocolata cu 4 ingrediente este simpla, arata foarte frumos si toata lumea se va bucura sa o guste. Crema de ciocolata este plina de bezele si mini-oua de ciocolata. Este un fel frumos de a intampina primavara si ai nevoie de doar 4 ingrediente si 5 minute pentru a o pregati (si inca o jumatate de ora ca sa se raceasca).

Salata de fasole verde cu busuioc, otet balsamic si parmezan

Ingrediente pentru reteta de caramele de ciocolata cu 4 ingrediente:

-350 de grame ciocolata (cu lapte sau neagra, alege ciocolata care iti place cel mai mult);

-400 de grame de lapte dulce condensat;

-mini bezele;

-bomboane colorate

-vanilie (nu este necesara, dar adauga o aroma in plus acestei retete de casa).

Mod de preparare:

Se ia un vas rezistent la microunde in care se pun chipsurile de ciocolata, iar deasupra se toarna laptele condensat. Se introduce la microunde pentru 2-3 minute, pana cand amestecul devine fierbinte iar ciocolata a inceput sa se topeasca. Se scoate de la cuptor si se amesteca bine, pana cand ciocolata s-a topit complet. Ar trebui sa obtii un amestec omogen si matasos.

Panna cotta cu zmeura

Daca vrei, poti sa adaugi vanilie. Acest ingredient este optional. Dupa aceea se adauga mini bezelele. Poti sa folosesti mini bezele de culori diferite, ca sa obtii combinatii diferite de culori. 

Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Pe fundul ei se presara o jumatatea din cantitatea de mini-oua de ciocolata. Deasupra se toarna amestecul de ciocolata, lapte condensat si bezele si se niveleaza. Deasupra se presara restul de mini-oua de ciocolata. Se poate lasa sa se intareasca la temperatura camerei.

Daca te grabesti, introdu tava la cuptor pentru 20-30 de minute. Dupa ce s-a intarit, se scoate din frigider si se taie in forme patrate, de dimensiunile unei caramele obisnuite.

Foto: Shutterstock.com