Cea mai buna reteta de panna cotta cu cu ceai negru

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
16 apr. 2019

Ti-e pofta de o budinca cremoasa, aromata cu ceai negru infuzat cu o multime de condimente? Incearca aceasta panna cotta cu ceai negru, o reteta inedita!

Ceaiul negru condimentat (black chai) in sine poate sa fie considerat un desert, datorita condimentelor pe care le contine, asa ca urmatorul pas firesc este sa incerci o panna cotta in aceasta combinatie. Este o budinca dulce, cremoasa care are gustul inconfundabil al acestei bauturi clasice, o potrivire perfecta.

Ingrediente pentru cea mai buna panna cotta cu ceai negru condimentat:

-285 gr smantana;

-1 ¼ lingurite de gelatina pudra;

-50 gr de zahar granulat;

-1/4 lingurita de sare fina;

-40 ml de ceai negru condimentat;

-200 gr de lapte condensat indulcit;

-1 lingurita de extract de vanilie.

Panna cotta cu zmeura

Panna cotta de vanilie:

-570 gr de smantana;

-2 ½ lingurite de pudra de gelatina;

-100 gr de zahar granulat;

-1/2 lingurita de sare de mare fina;

-400 gr de lapte condensat indulcit;

-1 ½ lingurita de extract de vanilie;

-frisca, pentru decorare.

Mod de preparare pentru panna cotta:

Se iau 6 pahare sau borcanele mici si se pun pe o foaie de copt.

Se pune un sfert din cantitatea de smantana intr-un castron mic si se presara pulberea de gelatina deasupra ei, apoi se lasa 5 minute. 

Intr-o oala se pun la foc mediu zaharul, sarea si restul de smantana. Se adauga ceaiul negru si se amesteca bine pentru a se combina. Se acopera oala si se lasa asa timp de 15 minute. Dupa 15 minute, se trece amestecul prin strecuratoare si se pune din nou pe foc. 

Mousse de avocado si ciocolata inspirat de Gordon Ramsay

Se aduce din nou la punctul de fierbere, apoi se incorporeaza gelatina, avand grija ca aceasta sa se topeasca complet. Se ia oala de pe foc si se adauga laptele condensat si extractul de vanilie, apoi se transfera intr-un recipient prevazut cu dispozitiv de turnare.

Se toarna amestecul in mod egal in paharele sau borcanele pregatite si se lasa la temperatura camerei timp de 20-25 de minute, pana cand incepe sa se intareasca putin, dar ramane in continuare usor lichid.

Panna cotta de vanilie

Se toarna 60 de ml de smantana intr-un castron mic si se presara deasupra pudra de gelatina. Se lasa deoparte timp de 5 minute.

Intr-o oala de dimensiuni medii se pun la foc mediu restul de smantana, zaharul si sarea, apoi se incorporeaza gelatina. Dupa ce gelatina s-a incorporat, se ia oala de pe foc si se adauga laptele condensat si extractul de vanilie. Amestecul obtinut se lasa timp de 15 minute la temperatura camerei ca sa se raceasca, apoi se toarna in pahare.

Paharele  cu panna cotta se introduc la frigider pentru aproximativ 30 de minute, pana cand panna cotta se intareste. Daca doresti, poti sa ornezi cu frisca inainte de servire.

Foto: Shutterstock.com