Cel mai bun pui teriyaki la cuptor

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
12 mai 2019

Aceasta este reteta pentru cel mai bun pui teriyaki la cuptor! Carnea moale si suculenta de pui, gatita in cel mai bun, mai usor si mai rapid sos teriyaki de casa, folosind doar ingrediente simple.

Daca o vei incerca o data, nu-ti vei mai dori sa incerci alta reteta de pui teriyaki la cuptor.

Paste fettuccine cu creveti, invaluite cu un sos delicios din ardei copti

Ingrediente pentru cel mai bun pui teriyaki la cuptor:

-4 piepti de pui fara piele, cu grosimea medie de 2 cm;

-160 ml de sos de soia, cu continut redus de sare;

-60 ml de apa;

-60 ml de otet din vin de orez;

-120 gr de zahar;

-1 lingurita de ghimbir razuit;

-1/4 lingurita de fulgi de ardei iute;

-2 lingurite de usturoi tocat marunt;

-3 linguri de amidon de porumb;

-1/2 lingurita de seminte de susan;

-ceapa verde tocata si orez fiert, pentru servire.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se ia o tava mare de copt si se unge cu ulei sau grasime pentru gatit. Se aranjeaza carnea de pui intr-un singur strat.

Mousse de avocado si ciocolata inspirat de Gordon Ramsay

Se ia o oala de dimensiuni medii si se pune la foc iute. Se adauga 120 ml de sos de soia, apa, otet de vin de orez, ghimbirul, zaharul, fulgii de ardei iute si usturoiul si se amesteca bine ca sa se combine. Se aduce la punctul de fierbere. Cand sosul a inceput sa fiarba, se amesteca impreuna restul de sos de soia si amidonul de porumb pana cand se dizolva si apoi se adauga in sosul care fierbe. Se amesteca timp de 1-2 minute pana cand sosul incepe sa se ingroasa.

Pui la cuptor cu salsa de capsune si rubarba

Se ia de pe foc, se adauga semintele de susan si se toarna ½ din cantitatea de sos peste puiul din tava. Cu ajutorul unei furculite se intoarce puiul pe toate partile pentru ca sosul sa imbrace uniform carnea de pui. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor pentur 20-25 de minute, pana cand puiul este patruns complet. Se scurge excesul de lichid din vasul de gatire si se adauga restul de sos peste carnea de pui. Se garniseste cu ceapa verde taiata si cu seminte de susan si se poate servi alaturi de o garnitura de orez.

Foto: Shutterstock.com