Cum sa prepari vestitul tort Padurea Neagra

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
22 oct. 2018

Este un tort clasic de origine germana, insa ingredientele trebuie alese cu atentie! Descopera cea mai buna reteta pentru vestitul tort Padurea Neagra!

Nu orice pandispan invelit in frisca si decorat cu ciocolata, visine sau cirese se poate numi tort Padurea Neagra. De aceea, ingredientele sunt foarte importante: frisca naturala, visine, cirese, rachiu de cirese si ciocolata neagra de calitate.

Ingrediente pentru vestitul tort Padurea Neagra:

Pentru blatul cu cacao

128 de grame de cacao pudra

256 de grame de faina alba

400 de grame de zahar alb

500 mililitri de lapte batut

2 lingurite cu praf de copt

1/2 de lingurita cu bicarbonat de sodiu

1 lingurita cu sare de mare

125 mililitri de ulei vegetal

60 mililitri de ciocolata neagra topita la abur

4 oua mari

Pentru crema

800 mililitri de frisca naturala pentru batut, cu 30% grasime

350 de grame de visine decongelate sau cirese din compot

125 de grame de zahar pudra

2 linguri de lichior de cirese

2 linguri de sirop din compot de cirese

Ciocolata neagra razuita

Cirese confiate pentru ornat

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste doua tavi rontunde pentru blat.

Intr-un bol mare se combina cacaua pudra, faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Intr-un bol separat se amesteca laptele batut cu uleiul si ouale. Se toarna gradual amestecul lichid peste ingredientele uscate.

Se adauga ciocolata neagra topita, apoi se imparte amestecul in cele doua tavi.

Se introduc la cuptor timp de 35-40 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea curata.

Se bate bine smantana pentru frisca, iar la final se adauga cate putin din zaharul pudra si lichiorul de cirese.

Dupa ce s-au racit ambele blaturi, se sectioneaza pe la mijloc. Se intinde crema peste blat, se presara cirese sau visine, dupa care se repeta procesul pana cand termini ingredientele.

Pastreaza putina frisca pentru ornat!

Orneaza tortul cu frisca ramasa, presara ciocolata rasa si decoreaza cu ciresele confiate.

Foto: Shutterstock.com