Frittata cu creveti, bacon si spanac – o reteta saraca in carbohidrati

1
De Ioana Marosan
25 mart. 2019

Aceasta varianta de frittata este nu doar delicioasa, ci si buna pentru organismul tau, deoarece contine un „blend” de proteine si fibre care iti vor da energie!

Cine nu adora o frittata aromata intr-o dimineata relaxata de duminica? Poti sa o prepari chiar cu o seara inainte si sa o savurezi linistita la micul dejun. Daca nu ai facut pana acum o asemenea reteta, iti recomand sa incepi cu aceasta frittata cu creveti, bacon si spanac.

Un mic dejun complet trebuie sa contina proteine de calitate, verdeturi/legume, grasimi bune si carbohidrati integrali. Daca ai invitati la brunch intr-o zi libera si nu vrei sa-ti petreci toata ziua in bucatarie, atunci poti sa prepari aceasta frittata cu creveti, bacon si spanac. Toata lumea va fi multumita si, ai grija, ca s-ar putea sa mai ceara o portie.

Frittata cu mazare si sparanghel

Ingrediente pentru frittata cu creveti, bacon si spanac:

Ulei de masline

225 de grame de bacon

2 cepe mici tocate marunt

280 de grame de ciuperci tocate marunt

4 catei de usturoi zdrobiti

225 de grame de spanac proaspat

12 oua

1 lingurita cu sare

1/4 lingurita cu piper negru

450 de grame de creveti proaspeti decorticati

85 de grame de branza Cheddar razuita

Frittata simpla, reteta preferata a celebrei Gwyneth Paltrow

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade Celsius si se pregateste o tava de yenna sau o tigaie pe care rezista in cuptor. Baconul se gateste in tigaie, dupa care se scoate pe o farfurie.

In grasimea baconului se caleste ceapa, apoi se adauga ciupercile si se lasa pe foc pana cand se evapora apa, iar la final se adauga usturoiul. Scoate amestecul pe o farfurie. In uleiul ramas se pune spanacul, amestecandu-l cateva minute pana cand se inmoaie. Pune peste spanac amestecul de ciuperci si toarna ouale batute in prealabil cu sare, piper si fulgi de ardei iute.

Cea mai buna frittata cu broccoli si spanac

Pune deasupra crevetii si presara apoi baconul si branza. Se introduce tava la cuptor timp de 30-35 de minute.

Foto: Shutterstock.com