Masa de seara gata in 15 minute – Piept de pui cu parmezan la tigaie

piept de pui cu parmezan
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
2 nov. 2018

Rapid, sanatos si foarte gustos. Cand faci piept de pui cu parmezan la tigaie inseamna ca ai nevoie de un preparat usor, plin de nutrienti, care se face cat ai clipi si care va fi cu siguranta pe placul intregii familii.

Il poti manca la pranz, alaturi de o salata sau o portie de orez basmati sau il poti servi la cina, alaturi de un pahar de vin alb.

Indiferent de situatie, te vei bucura de un preparat usor de facut, satios si foarte, foarte bun.

Daca ai mai multa carne de pui, foloseste restul pentru a pregati aceste clatite sarata absolut dementiale!

Ingrediente pentru piept de pui cu parmezan la tigaie:

2 linguri de ulei de masline;

4 piepturi de pui, fara os;

sare si piper;

2 catei de usturoi, pisati;

piper rosu, proaspat rasnit;

1/2 de lingurita de oregano uscat;

1 cutie de rosii cubulete;

450 de grame de mozzarella, taiata in bucati;

Parmezan sau Pecorino proaspat ras;

1 mana de Frunze de busuioc proaspat (optional).

Serveste alaturi de aceasta salata cu ardei copt si capere. Mmmm!

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, cu un gratar pus in partea din mijloc. Intr-o tigaie inalta se pune uleiul de masline iar cand acesta s-a incins se pun piepturile de pui si se rumenesc usor, timp de 2 minute, pe fiecare parte.

Apoi se adauga usturoiul, piperul si oregano. Dupa aceea se adauga cubuletele de rosii, se asezoneaza cu sare si piper si se agita usor tigaia pentru ca sosul sa ajunga pe toata suprafata acesteia.

Se pun feliile de mozzarella deasupra fiecarui piept de pui si apoi presara parmezanul razuit. Se introduce la cuptor pentru 12-14 minute, pana ce sosul incepe sa fiarba si carnea de pui este gatita.

Se scoate de la cuptor, se garniseste cu frunzele de busuioc si se lasa la racit timp de 5 minute, inainte de servire.

Vrei si un desert light, care-i gata tot in 15 minute? E cu ciocolata!

Foto: Shutterstock.com