Minestrone de fasole la slow cooker

minestrone de fasole
1
De Roxana Dobrita
29 ian. 2019

Am descoperit aceasta reteta grozava de minestrone de fasole la slow cooker in noua carte de bucate a lui Hugh Acheson, The Chef and the Slow Cooker.

Vedeta acestei retete? Umilele boabe de fasole, care, atunci cand sunt gatite corect, devin pe cat de cremoase si fine, pe atat de delicioase.

Cat despre restul legumelor, Acheson foloseste morcov, telina, rosii cherry si dovlecel, dar tu poti folosi ce ai prin frigider – supa minestrone e menita sa fie pregatita cu legume de sezon, pe care le ai la indemana.

Cireasa de pe tort este acest sos de busuioc delicios, care da un gust total diferit clasicei supe de fasole, dupa cum vei vedea cand vei gusta.

Hummus din fasole alba si dovleac

Ingrediente pentru minestrone de fasole la slow cooker

Pentru minestrone

-450 g fasole alba

-1/4 cana ulei de masline extra virgin

-2 cepe mici, maruntite

-1 1/2 litri de supa de pui

-1 morcov mare, tocat marunt

-1 fir de telina, tocata marunt

-1 lingurita seminte de fenicul proaspat rasnite

-4 rosii cherry medii, tocate marunt

-1 dovlecel mic, tocat marunt

-1 lingurita piper negru proaspat macinat

-un pic de sare

Pentru sosul de busuioc

-sare si piper

-2 cani frunze de busuioc proaspete

-1/2 cana parmezan ras

-1/2 cana fistic tras in cuptor

-1/2 cana ulei de masline

Salata de fasole rosie cu rucola, rosii cherry si parmezan

Mod de preparare

Pentru minestrone

Pune fasolea intr-un bol mare si adauga apa rece, cat sa o acopere cu 7 cm. Lasa oala (acoperita) la frigider peste noapte. In ziua urmatoare, incalzeste doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu, pana incepe sa sfaraie. Adauga ceapa si soteaza timp de 5 minute sau pana ce se inmoaie, dupa care da la o parte.

Scurge fasolea si pune-o in slow cooker. Adauga supa de pui, ceapa calita, morcovul si telina. Seteaza slow cookerul pe viteza mica si lasa 6-8 ore la gatit.

Pentru sosul de busuioc

Umple o tigaie mare cu apa si pune-o pe foc pana incepe sa fiarba. Umple un bol mare cu gheata si apa rece si tine-l aproape. Adauga 1 lingurita de sare in apa clocotita, apoi adauga busuiocul si tine-l in apa fierbinte pana ce capata o culoare verde deschis – aproximativ 20 de secunde.

Cu o lingura mare, de scurs, scoate repede busuiocul si baga-l in apa cu gheata. Dupa un minut, scurge-l si pune-l intr-un prosop de bucatarie, strangang usor pentru a inlatura excesul de apa.

Pune busuiocul, parmezanul si fisticul intr-un robot de bucatarie si mixeaza in timp ce adaugi streptat uleiul de masline pana ce se formeaza o pasta. Gusta si asezoneaza cu sare si piper. Transfera intr-un bol pentru servit si tine-l la frigider, acoperit, pana va fi gata de servit.

Pui cacciatore cu paste la slow cooker – o reteta traditionala din Italia

Foto: Instagram – The Kitchn