Mini-rulouri cu caramel – un rasfat dulce, de care nu te mai saturi

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
15 mart. 2019

Cine nu iubeste caramelul? Te provocam sa-ti rasfeti simturile cu acest deliciu pe care il vei tine minte!

Acesta este, probabil, cel mai placut rasfat culinar pentru o dimineata perfecta. Incearca reteta de mini-rulouri cu caramel de mai jos si vei avea parte de o sarbatoare dulce de la primele ore ale diminetii.

O combinatie aromata de zahar brun, unt cremos si scortisoara macinata, care pur si simplu iti asalteaza papilele gustative! Toata lumea se va da in vant dupa acest „dulce”, iar tu poti sa apelezi la el de fiecare data cand simti nevoia de rasfat.

Tarta cu ciocolata, caramel si alune a lui Jamie Oliver

Cui nu-i place caramelul? Dulciurile care contin caramel sunt un adevarat rasfat pentru oricine. Daca ti-ai propus sa incerci acasa un preparat delicios cu caramel, atunci iti recomandam aceste mini-rulouri cu caramel. Se pregatesc foarte usor si se mananca si mai usor. De fapt, iti vei da seama ca au disparut din farfurie inainte sa apuci sa mai iei inca unul…

Ingrediente pentru mini-rulouri cu caramel:

-70 gr de zahar brun;

-70 gr de unt, taiat cubulete;

-2 linguri de sirop de porumb;

– 1 – ó lingurite de lapte cu 2% grasime;

– 1 pachet de aluat foietaj, tinut la frigider;

– 2 lingurite de zahar;

– ó lingurita de scortisoara macinata.

Cele mai bune caramele sarate pe care le poti face acasa

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-o oala mica se amesteca zaharul brun, untul, siropul de porumb si laptele. Se pun la foc mediu si se gatesc impreuna, amestecand ocazional, pana cand se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o forma de prajitura rotunda, cu diametrul de 20 cm, unsa in prealabil cu putin unt.

Aluatul pentru rulouri se imparte in 4 patrate, se amesteca zaharul cu scortisoara si se presara peste patratele de aluat, apoi se ruleaza foile de aluat si se taie fiecare dintre ele in 9 felii si se pun in forma de prajitura, cu partea taiata in jos. Se dau la cuptor timp de 15-18 minute sau pana cand devin auriu-maronii. Se lasa sa se raceasca timp de 1 minut, inainte de a le rasturna pe platoul pentru servire.

Macarons cu ciocolata neagra si caramel sarat

Foto: Shutterstock.com