Muschi de porc cu salsa de piersici, reteta traditionala din Caraibe

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
17 mart. 2019

In bucatarie e loc mereu de experimente delicioase, mai ales daca esti pasionata de gatit. Iti propun ceva ce n-ai mai incercat pana acum!

In weekend vrem de obicei sa ne rasfatam cu preparate culinare gustoase sau sa gatim feluri de mancare pe care toata lumea le adora, in caz ca avem musafiri. Daca nu esti vegetariana sau sau in familia ta se consuma carne, atunci iti propun o reteta inedita, care vine tocmai din Caraibe!

Idee pentru brunch: quesadilla cu oua jumari si salsa de avocado

Aceasta reteta de muschi de porc cu salsa de piersici abunda de arome si de culori. Desi este o combinatie neobinuita, poti sa fii convinsa ca te va uimi prin simplitatea ei.

Este foarte usor si repede de facut. Este excelenta atunci cand piersicile sunt bine coapte dar acestea pot fi inlocuite cu capsuni sau ananas.

Ingrediente pentru muschi de porc cu salsa de piersici ca in Caraibe:

-100 gr de piersici decojite si tocate;

-1 ardei gras rosu, taiat cubulete;

-1 ardei jalapeno, curatat de seminte si tocat;

-2 linguri de ceapa rosie, tocata marunt;

-2 linguri de coriandru proaspat, tocat;

-1 lingura suc de lime;

-1 catel de usturoi, tocat;

-1 varf de lingurita de sare;

-1 varf de lingurita de piper;

-2 linguri de ulei de masline;

-1 lingura de zahar brun;

-1 lingura de mix de condiment caraibean;

-1 lingurita de cimbru uscat;

-1 lingurita de rozmarin uscat, tocat;

500 gr de muschi de porc.

Pui la cuptor in stil italian

Mod de preparare

Se ia un castron mic in care se combina piersicile, ardeiul gras, ardeiul jalapeno, ceapa rosie, coriandrul, sucul de lime, usturoiul, sarea si piperul. Intr-un alt castron mic se amesteca impreuna uleiul, zaharul brun, condimentele caraibene, cimbrul, rozmarinul.

Ardei jalapeno umpluti, o gustare savuroasa

Se ia muschiuletul de porc si se ung pe toate partile cu amestecul de ulei, zahar si condimente, apoi se aseaza pe grill, la temperatura medie, timp de 9-11 minute pe fiecare parte, pana cand termometrul va arata o temperature interna de 72 de grade Celsius. Se lasa 5 minute sa se odihneasca inainte de a o felia. Se serveste alaturi de salsa de piersici.

Foto: Shutterstock.com