Reteta de Paste: Fursecuri cu bomboane colorate

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
25 apr. 2019

O provocare pentru tine si o delicatesa pentru cei mici, cu ocazia sarbatorii Pastelui.

Daca vrei sa-ti incerci priceperea in arta dulciurilor sau doar ai nevoie sa-ti antrenezi cunostintele deja dobandite, atunci reteta de fursecuri cu bomboane colorate este ceea ce cauti.

Pizza dulce cu ricotta si piersici. Cine s-ar fi gandit ca e o combinatie excelenta?

Ingrediente pentru fursecuri cu bomboane colorate:

-230 gr de unt nesarat;

-225 gr de zahar alb;

-1 ou;

-1 lingurita de extract de vanilie;

-375 gr de faina alba;

-un praf de sare;

-115 gr de aluat fondant de vanilie cumparat;

-sirop de porumb;

-130 gr de bombonele colorate.

Mod de preparare:

Untul si zaharul se bat cu ajutorul unui mixer de bucatarie pana cand se omogenizeaza. Se adauga oul si extractul de vanilie. Se mixeaza din nou la viteza redusa, curatand marginile castronului ori de cate ori este nevoie.

Intr-un alt castron se amesteca faina si sarea. Se adauga amestecul de unt si ou. Se mixeaza la viteza mica pana cand se formeaza un aluat. Daca aluatul ramane sfaramicios, poti adauga o lingura de apa rece in timp ce amesteci, pana cand se formeaza o bila de aluat.

Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Aluatul se pune pe o foaie de hartie cerata si se acopera cu o alta foaie, apoi se intinde intr-o foaie subtire. Se transfera cu tot cu hartie pe o tava si se pune la frigider timp de 1 ora.

Pizza sanatoasa cu blat din cartofi dulci, un deliciu pe care trebuie sa-l incerci

Se ia foaia de deasupra aluatului si se mai intinde inca o data ca sa se subtieze. Se decupeaza in forme de ou si se transfera pe tava tapetata cu hartie de copt si apoi se introduce din nou la frigider pentru 30 de minute.

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se pune tava la cuptor pentru 12-15 minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor timp de 5 minute, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie.

Pentru partea decorativa, se intinde foaia de fondant si se decupeaza jumatati de ou, folosind aceeasi forma de la aluat. Cu ajutorul unei pungi pentru ornat, se unge partea de jos a aluatului cu sirop de porumb sau miere si se lipseste deasupra o jumatate de ou din aluatul de fondant. Cealalta jumatate se unge cu sirop de porumb si se tapeteaza cu bombonele colorate. Se lasa sa se usuce timp de 30 de minute. 

Foto: Shutterstock.com