Supa cremoasa de ciuperci si orez salbatic

1
De Ioana Marosan
21 mart. 2019

Aceasta supa cremoasa este optiunea ideala pentru zilele in care ai pofta de ceva usor, insa satios si hranitor!

Ciupercile merg de minune alaturi de orezul salbatic intr-o supa consistenta si cremoasa. Aceasta combinatie este lejera si perfecta pentru serile in care te intorci obosita de la munca si nu ai timp sa mai prepari cina.

Supa detox de conopida

Daca iti plac supele cremoase si consistente, atunci trebuie sa incerci aceasta supa de ciuperci si orez salbatic. Este suficient de consistenta ca sa iti potoleasca foamea, dar fara sa te simti prea satula dupa ce ai consumat-o. O supa cu ingrediente consistente este ideala pentru cina, in special atunci cand nu mai ai timp sa faci ceva dupa ce te-ai intors de la munca. O prepari duminica seara si ai cina gata pregatita pentru cateva seri ocupate din timpul saptamanii.

Ingrediente pentru supa cremoasa de ciuperci si orez salbatic:

2 cani si jumatate de apa

50 de grame de hribi uscati si rehidratati in prealabil in apa fiarta

3 linguri cu unt

1 ceapa tocata marunt

1 kilogram de ciuperci champignon feliate

3 catei de usturoi, zdrobiti

4 cani cu apa

170 de grame de orez salbatic sau mix de orez basmati cu orez salbatic

1/2 lingurita cu sare

1/4 lingurita cu piper alb

1/2 cana cu apa rece

4 lingurite cu amidon de porumb

1 ceasca cu smantana lichida

Patrunjel proaspat tocat (pentru ornat)

Supa de taitei cu pui si susan la borcan

Mod de preparare:

Pune intr-o cratita untul si adauga la calit ceapa pana cand se inmoaie putin. Adauga ciupercile proaspete si usturoiul, amestecand totul 2 minute. Adauga apa, orezul, hribii si apa in care s-au inmuiat (pentru un plus de aroma), sarea si piperul. Dupa ce incep sa fiarba, se reduce flacara pe mic si se lasa supa sub capac, timp de 20-25 de minute.

Supa de pui cu avocado

Amesteca intr-un castron amidonul cu apa rece pana cand se transforma intr-o pasta fina si adauga amestecul in supa. Se mai fierbe supa 2 minute pana cand se ingroasa, iar la final se adauga smantana lichida.

Se presara patrunjel proaspat in farfurie cand servesti supa.

Foto: Shutterstock.com