Terci de mei cu nuci si portocale

Shutterstock
Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
26 mai 2018

Daca esti adepta unui mic dejun fara gluten, atunci acest terci de mei cu nuci si portocale poate sa fie o alegere excelenta.

Meiul nu contine gluten, este o sursa excelenta de carbohidrati complecsi si ajuta la reducerea colesterolului rau. In plus, meiul a fost intitulat ”regele cerealelor”, deoarece furnizeaza corpului o multime de nutrienti și este foarte bun pentru o digestie eficienta.

Poti sa inlocuiesti orezul alb cu meiul si sa-l prepari exact cum ai proceda cu acesta. Meiul merge de minune alaturi de legume, in tocanite, in ciorbe, in locul taiteilor, inlocuieste faina alba rafinata in piureuri, dar si pentru un mic dejun hrănitor sub forma acestui terci de mei delicios si satios.

Ingrediente pentru terci de mei cu nuci si portocale:

1/2 cana cu mei spalat

1 cana si jumatate cu lapte vegetal neindulcit

Putina sare de mare

1 banana piure

4-5 nuci crude sau coapte

1 lingurita cu coaja rasa de la o portocala organica

Mod de preparare:

Se pune meiul la fiert in laptele vegetal.

Se adauga piureul de banane care va conferi dulceata budincii și coaja de portocale pentru aroma.

In functie de consistenta dorita se mai adauga lapte vegetal la final. Se orneaza cu nuci si felii de portocala.

Daca preferi o consistenta mai cremoasa poti sa folosesti blenderul de mana pentru a mixa toate ingredientele.

Foto: Shutterstock.com