3 retete de toamna cu pere: Simple, rapide si aromate!

Avatar1
De Irina Constantin
25 sept. 2020

Fie ca adori perele sau nu iti vin in minte prea multe combinatii in care le-ai putea manca, toamna aceasta poti descoperi noi arome surprinzatoare!

Odata cu toamna, isi fac aparitia si o multime de fructe absolut delicioase, de care poti profita la maximum. Nu numai ca fructele de sezon sunt pline de gust, dar reprezinta si o metoda excelenta de a sustine producatorii locali si de a consuma hrana intr-un mod sustenabil.

Cele mai bune retete de toamna cu prune parfumate

Perele se afla printre vedetele principale ale sezonului, cu o aroma proaspata si dulce, numai buna de integrat in cele mai savuroase retete. Daca vrei sa prepari ceva special, impresionant, dar totusi cat mai simplu, alege una dintre variantele de mai jos!

Top 3 retete de toamna cu pere: Usoare, rapide si elegante!

1. Para posata in prosecco, cu ricotta si vanilie
Ingrediente:
  • 350 ml prosecco
  • 240 ml apa
  • 200 g zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 4 pere nu foarte coapte
  • 30 g ricotta
  • 2 linguri de zahar pudra
  • o pastaie de vanilie
Mod de preparare:

Pune prosecco, apa si zaharul intr-o oala suficient de incapatoare pentru cele patru pere. Amesteca totul cu un tel, la foc mediu, pana cand zaharul se topeste.

Cand zaharul s-a topit, adauga zeama si coaja de lamaie, apoi perele. Cand totul incepe sa fiarba, seteaza focul la minimum si lasa perele sa fiarba incet, pana cand devin moi si absorb siropul care se formeaza. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute!

Provocarea #shelftember: 3 preparate delicioase pe care le poti gati cu alimente pe care le ai deja

Lasa perele sa se raceasca in sosul de prosecco si lamaie, cat timp pregatesti spuma de ricotta. Amesteca branza fina cu zaharul pudra si adauga semintele din pastaia de vanilie. Vei obtine o compozitie usoara, cremoasa si absolut divina, pe care o vei distribui in parti egale pe fiecare para, inainte de servire.

2. Camembert cu pere, rozmarin si nuci pecan
Ingrediente:
  • o roata mica de branza Camembert
  • o para coapta
  • o crenguta de rozmarin
  • o lingura de miere
  • cateva nuci pecan
Mod de preparare:

Fii pregatita pentru cea mai simpla si cea mai impresionanta reteta cu pere! Nu ai nevoie decat de cateva ingrediente si un vas tip ramekin, potrivit pentru cuptor.

Taie roata de branza in jumatate, pe orizontala. Pune prima jumatate in vas, apoi acoper-o cu rozmarinul proaspat, o parte din miere si nuci pecan tocate.

Desertul toamnei 2020: Crumble de mere cu vanilie si quinoa, fara zahar si fara gluten

Spala para, apoi tai-o in cubulete sau felii subtiri. Pune-le peste miere, rozmarin si nuci, apoi pune in vas si cealalta jumatate de branza Camembert. Acoper-o cu aceleasi ingrediente: para, miere, rozmarin si nuci. Lasa totul in cuptor timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand branza capata o crusta aurie.

3. Pere la cuptor cu ovaz si miere
Ingrediente:
  • 3 pere medii
  • 6 linguri de fulgi de ovaz
  • 2 linguri de miere
  • o lingurita de scortisoara
  • 2 linguri fulgi de migdale sau migdale intregi
  • o lingura ulei de cocos
  • un praf de sare
Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, spala fructele si taie-le in jumatati. Scobeste fiecare jumatate in centru, pentru a face loc umpluturii. Unge jumatatile de pere cu ulei de cocos.

Intr-un bol separat, amesteca fulgii de ovaz, mierea, scortisoara, praful de sare si fulgii de migdale. Daca nu ai fulgi de migdale, poti folosi migdale tocate grosier. Pune amestecul in fiecare para, apoi da totul la cuptor pentru 30-40 de minute.

Serveste desertul cald, simplu sau cu o cupa de inghetata de vanilie. Yummy!

Foto: Instagram/@thebakefeed