Biscotti cu ghimbir si ciocolata, gustarea ideala pentru cafea pe timp de toamna

1
De Irina Constantin
9 nov. 2021

Esti gata sa descoperi noua ta gustare preferata?

Biscotti sunt niste biscuiti italienesti ceva mai tari si mai crocanti decat cei clasici. Acestia merg prefect la cafeaua de dimineata sau la ceaiul de seara, iar in varianta cu ciocolata si ghimbir sunt ideali pentru o toamna racoroasa si mohorata.

Reteta simpla de biscotti cu ghimbir si ciocolata

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 120 ml ulei de cocos lichid
  • 100 g zahar brun
  • 120 g piure de mere
  • 200 g faina de orez sau de ovaz
  • 120 g pudra de tapioca
  • 45 g malai
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 80 g ghimbir confiat sau proaspat
  • 135 g ciocolata neagra
  • o esenta de vanilie (optional)
Cum se prepara biscotti cu ghimbir si ciocolata:

Pentru inceput, ca de obicei, va trebui sa pregatesti o tava si sa o tapetezi cu hartie de copt. Apoi, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, cat timp prepari aluatul.

Reteta de tort de biscuiti fara coacere servit la nunta Printului William cu Kate Middleton

Amesteca intr-un bol uleiul de cocos in forma lichida, piureul de mere si zaharul, pana cand acestea se intrepatrund bine. Acum este momentul sa adaugi si putina esenta de vanilie, daca doresti.

Separat, amesteca faina, pudra de tapioca, praful de copt si sarea. Pune in bol si ghimbirul, apoi adauga din compozitia lichida si omogenizeaza foarte bine, pana cand obtii un aluat tare, dar umed.

Lasa aluatul in frigider timp de 5-7 minute, apoi pune-l pe suprafata de lucru. Imparte-l in jumatati, apoi modeleaza fiecare jumatate in forma de dreptunghi. Coace dreptunghiurile timp de zece minute la 190 de grade Celsius. Apoi, scoate-le rapid din cuptor si taie dreptunhiurile felii, pentru a obtine bastonase scurte. Pune aceste bastonase inapoi pe hartia de copt, apoi coace-le timp de inca aproximativ zece minute sau pana cand sunt coapte complet.

Intre timp, topeste ciocolata la bain marie, avand grija sa nu o arzi. Dupa ce scorti biscotti din cuptor, glazureaza-i cu fire de ciocolata, folosind o lingurita si miscari rapide.

Foto: Instagram/@familystylefood