Cafea tiramisu fara zahar, pentru diminetile de weekend: Gata in 5 minute

1
De Irina Constantin
13 aug. 2022

Ce zici de un tiramisu gata in cinci minute la micul dejun?

Tiramisu este unul dintre cele mai iubite deserturi italienesti si, desi prepararea lui nu este chiar atat de dificila, dureaza destul de mult. Trebuie sa prepari crema, sa inmoi piscoturile in cafea si, cel mai impotant, sa lasi totul la rece peste noapte. Cine are timp pentru asta? Cu siguranta, nu noi.

Asadar, cand vrei sa te rasfeti cu ceva bun la micul dejun intr-o zi de weekend sau, pur si simplu, intr-o dimineata dificila din timpul saptamanii, iata cum sa faci cafea tiramisu delicioasa, in doar cateva clipe. Am mentionat ca nici macar nu contine zahar?

Reteta de cafea tiramisu, gata in 5 minute (2 portii)

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 4 piscoturi
  • 100 ml cafea espresso
  • 4 linguri mascarpone
  • 2 linguri lapte vegetal de ovaz, orez sau migdale
  • o lingurita de cacao pudra
  • Optional: doua patratele de ciocolata cu lapte sau neagra
Cum se prepara cafeaua tiramisu?

Daca vrei sa faci cat mai repede cafea tiramisu, poti opta pentru varianta super rapida. Rupe piscoturile in jumatati. Pune un piscot la baza canii, apoi o lingura de mascarpone, jumatate de lingurita de cacao, apoi din nou piscoturi, crema si cacao. Toarna cafeaua direct peste acest amestec sau pune cana la espressor si alege un espresso intens, de 50 ml. Lasa totul deoparte pentru 5 minute, cat sa se inmoaie piscoturile, apoi savureaza.

4 obiceiuri alimentare sanatoase care il ajuta pe Tom Cruise sa arate uimitor la 60 de ani

Daca vrei o varianta putin mai rafinata, dar care iti va lua cateva minute in plus, incearca acest mod de preparare. Pune branza mascarpone intr-un recipient si amestec-o usor cu laptele vegetal, pana obtii o consistena omogena. Urmeaza aceiasi pasi ca mai sus, dar rupe ciocolata in bucatele si adaug-o si pe ea. Separat, pune cafeaua proaspat preparata intr-o cana cu gheata si las-o la racit pentru cateva minute. Toarn-o apoi in cana cu piscoturi si crema. Daca ai rabdare, mai lasa cana la frigider pentru zece minute, pentru un desert super racoritor!

Foto: Instagram/@coraeng5