Quiche cu blat din cartofi si umplutura delicioasa de branza si verdeturi de primavara

1
De Irina Constantin
13 mart. 2021

Odata cu venirea primaverii, probabil ca si tu ai mai multa pofta de preparate fresh, pline de verdeturi, dar totusi savuroase si satioase.

Daca nu stii ce sa mai gatesti si vrei sa profiti cat mai mult de verdeturile de sezon, aceasta tarta este numai buna. Are o baza compusa dintr-un mix delicios de cartofi albi si cartofi dulci, cu foarte putina faina si plina de arome intense de usturoi, paprika si ceapa. In completare acesteia vine o omplutura fina, clasica, dar completata cu verdeata si branza delicioasa.

Pentru aceasta reteta, nu vei avea nevoie de mixer, robot de bucatarie sau alte ustensile. Mainile, o lingura, o furculita, un cutit bun si cateva castroane sunt absolut suficiente!

Iata reteta de quiche de primavara cu blat din cartofi!

Ingrediente necesare:
Pentru crusta
  • 320 g cartof alb
  • 320 g cartof dulce
  • 2 lingurite paprika
  • o lingurita praf de usturoi
  • o lingurita pudra de ceapa
  • 40 g faina
  • 2 oua
  • sare si piper
Pentru umplutura
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 g branza tare, rasa (parmezan, cheddar)
  • o legatura de patrunjel
  • 5 linguri de ceapa verde tocata
  • sare si piper
Cum se prepara quiche de primavara?

Spala si curata cartofii de coaja, apoi pregateste un prosop curat si rade-i direct pe acesta. Foloseste prosopul pentru a scurge lichidul in exces. Pune cartofii uscati intr-un bol incapator, apoi adauga toate condimentele si amesteca foarte bine cu o lingura. Apoi, sparge oul direct in castron si amesteca toata compozitia cu mainile, pana cand obtii un mix care se poate modela.

Unge baza si peretii unei forme de tarta cu unt sau cu ulei. Rastoarna, apoi, compozitia de cartofi in forma. Foloseste un pahar sau un borcan pentru a presa usor cartofii pe baza si pe peretii recipientului, pentru a modela crusta quiche-ului. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 10-15 minute. Intre timp, bate oul ramas cu o furculita, intr-un castron mic.

Dupa ce timpul s-a scurs, scoate tava din cuptor si unge suprafata crustei cu oul batut. Pune din nou tava in cuptor, pentru alte zece minute sau pana cand obtii o crusta lucioasa.

Pana cand crusta este gata, pregateste umplutura. Intr-un bol, bate cele trei oua, apoi adauga laptele si amesteca inca putin. Separat, toaca verdeturile pe care vrei sa le folosesti. Noi iti recomandam patrunjelul si ceapa verde sau chives, insa poti folosi si alte verdeturi disponibile in piata la momentul respectiv.

Adauga verdeturile tocate fin in amestecul de oua si lapte, apoi adauga sare si piper, dupa gust. Inainte sa versi compozitia peste crusta coapta, presara in tava branza rasa. Apoi, adauga umplutura, niveleaza totul cu o spatula si introdu quiche-ul la cuptor inca 25-30 de minute.

Vei sti ca tarta este gata atunci cand doar centrul mai este putin moale, iar exteriorul este complet copt. Inainte de a taia felii de quiche, lasa tarta sa se raceasca timp de o ora, la temperatura camerei. Daca ai rabdare, o poti lasa la racit peste noapte, in frigider.

Foto: Instagram/@yo_ouiche