Cum sa prepari cel mai bun sos vinegreta pe baza de lamaie si chives, perfect pentru salatele de vara

1
De Irina Constantin
27 iun. 2022

Orice salata poate deveni extraordinara cu sosul potrivit!

Nu mai e nevoie de nicio introducere despre vara si salate. Stii deja: sunt preparatele perfecte, fresh si racoritoare, pline de vitamine si de arome proaspete. Tot ce ai nevoie intr-o zi torida.

Retete cu orez usor de preparat care te ajuta sa slabesti in talie

Totusi, atunci cand o condimentezi prea simplu, cu sare, piper si ulei de floarea soarelui, risti ca gustul sa devina plictisitor.

Insa, cu putin ulei de masline de buna calitate si putina zeama de lamaie poti schimba radical situatia. Iar daca vrei mai mult, pentru a te convinge sa mananci mai multe salate, iata vinegreta ideala!

Reteta de vinegreta pentru salata cu chives si lamaie

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 linguri de suc de lamaie proaspat stors;
  • 2 lingurite de mustar Dijon;
  • un catel mediu de usturoi;
  • 1/2 lingurita de zahar brun sau zahar de cocos;
  • un praf de sare;
  • piper negru, dupa gust;
  • cateva fire de chives;
  • 3 linguri si 1/2 de ulei de masline extravirgin;
  • o lingurita si 1/2 de apa filtrata.
Cum prepari vinegreta pentru salata:

Storci zeama de la o lamaie si folosesti doua linguri din acest suc – pune-le intr-un borcan, alaturi de mustar, zahar si usturoiul pisat. Inchide borcanul si agita-l, pana cand se amesteca toate ingredientele. Fa totul cu rabdare, pentru a obtine cea mai fina vinegreta pentru salata.

Retete low-carb delicioase pe care le poti prepara rapid

Adauga in borcan firele de chives tocate (foloseste aproximativ o lingura de chives tocat sau mai mult, in functie de preferinte) si uleiul de masline. Agita din nou borcanul, de data aceasta pana obtii un continut cremos.

La final, gusta dressingul si condimenteaza cu sare si piper, dupa preferinte. Amesteca din nou si, daca vrei sa obtii o textura mai fluida, atunci adauga cate putin din cantitatea de apa si amesteca usor cu un tel sau cu o lingura.

Poti folosi vinegreta in orice salata, pe baza de legume, frunze verzi si diferite surse de proteine – branzeturi sau bucatele de carne.

Foto: depositphotos.com