Toast cu avocado si oua gatite in pesto verde: Mic dejun rapid, satios si sanatos

1
De Irina Constantin
14 iun. 2021

Ai pofta de un mic dejun rapid, sanatos si super delicios?

Daca ai ramas fara idei, te intelegem perfect. Intrebarea „ce sa mai mananc si astazi?” se afla pe buzele tuturor, din cand in cand. Totusi, chiar daca pare ca ai epuizat toate ideile bune, cu siguranta poti gasi ceva nou pentru prima masa a zilei.

De exemplu, poti experimenta aceasta reteta de oua gatite in pesto, alaturi de avocado si paine prajita. Este un mic dejun echilibrat, care contine atat proteine si fibre, cat si grasimi sanatoase!

Reteta de avocado toast cu oua gatite in pesto, pe care o vei adora

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 felii de paine integrala sau cu maia
  • 2 lingurite de unt ghee (optional)
  • 2 oua proaspete
  • 3 linguri de pesto verde (la borcan sau facut de tine)
  • un avocado copt
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • sare si piper
Cum prepari toastul cu avocado si oua gatite in pesto:

Pentru inceput, taie painea in felii nu foarte subtiri. Poti pune cele doua felii in prajitorul de paine sau le poti praji usor in tigaie, in doua lingurite de unt ghee.

Micul dejun pentru toata saptamana: Budinca de ovaz cu prune, afine si coaja de lamaie

Separat, taie fructul de avocado in jumatati, elimina samburele, apoi scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Pune-l intr-o farfurie si paseaza-l cu furculita, pana cand obtii o pasta. Adauga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Amesteca din nou, apoi intinde pasta de avocado peste feliile de paine.

Incinge o tigaie si distribuie egal pesto verde pe toata suprafata ei. Sparge ouale in tigaie, peste pesto, apoi lasa focul mic si acopera tigaia cu un capac. Lasa ouale sa se gateasca timp de cateva minute, in functie de cum iti place galbenusul. Pune fiecare ou peste cate o felie de paine, apoi presara fulgii de chili si adauga sare si piper.

Serveste acest mic dejun simplu sau alaturi de o salata verde, cu dressing de lamaie si ulei de masline.

Foto: Instagram/@markbfoodie