Acest exercitiu simplu te ajuta sa scapi de balonare

1
De Mara Ionescu
23 mai 2020

Balonarea este o prezenta constanta in viata multor oameni, dar studiile indica faptul ca mici ajustari ale stilului de viata pot corecta aceasta problema.

Acest exercitiu simplu te ajuta sa scapi de balonare, dupa cum arata studiile recente. Ai nevoie de 10 minute pe zi!

Un studiu a aratat ca un simplu exercitiu de relaxare poate contribui la diminuarea problemelor gastrointestinale, asa cum este balonarea.

Balonarea apare ca urmare a acumularii de gaze in tractul gastrointestinal. Acest tract este format dintr-o serie de segmente goale care sunt unite intr-un tub care incepe la gura si se termina la anus. Acest tub descompune alimentele pe care le consumam pe masura ce acestea calatoresc prin organism, ajutand corpul sa absoarba nutrientii si sa elimine excesul de materie.

Cum prepari terciul de ovaz pentru o digestie buna

Atunci cand acest canal este obstructionat prin acumularea de gaz, procesul digestiv este intrerupt. Intreruperea se manifesta printr-o serie de simptome, printre care se numara umflarea stomacului, cunoscuta sub numele de balonare sau crampe. 

Acest exercitiu simplu te scapa de balonare 

Din fericire, exista metode simple pentru a reduce neplacerile cauzate de problemele gastrointestinale enuntate. Potrivit unui studiu publicat de American Journal of Gastroenterology, activitatea fizica poate contribui la eliminarea acumularilor de gaze si, astfel, poate usura severitatea simptomelor asociate.

Cercetatorii au subliniat faptul ca toate persoanele care incearca sa scape de problema balonarii ar trebui sa faca in mod regulat exercitii fizice. De asemenea, au recomandat reducerea perioadei pe care o petrecem intinsi pe spate sau intr-o pozitie relativ orizontala.

5 surse de proteine vegetale care te ajuta sa ai o digestie buna

Un alt studiu, publicat in Pain Research & Management, a urmarit 25 de tineri cu probleme gastro-intestinale si a concluzionat ca o sesiune de o ora de yoga, urmata de 4 saptamani de practica acasa, a redus intensitatea simptomelor si a durerii. Cercetatorii au indicat faptul ca participantii au simtit o imbunatatire dupa doar 10 minute de yoga efectuate zilnic, pe perioada studiului. 

Alte metode pentru scapa de balonare

Balonarea mai poate fi cauzata de intoleranta la anumite alimente. Cea mai buna metoda este aceea de a manca mai putin din alimentele care iti provoaca balonare sau sa renunti la ele complet. 

Ca sa descoperi care sunt alimentele care te baloneaza, cel mai simplu este sa tii un jurnal alimentar, timp de cateva saptamani. Noteaza in el tot ce bei si tot ce mananci si atunci cand balonarea iti da cele mai mari batai de cap poti descoperi rapid care este alimentul care o provoaca.

4 alimente pentru o digestie buna pe care nutritionistii le consuma des

Incearca sa reduci cantitatea consumata din acel aliment sau elimina-l complet timp de 2 pana la 6 saptamani si vezi daca simptomele se atenueaza. Insa nu este indicat sa renunti la anumite alimente pe termen lung, fara sa consulti in prealabil un expert in nutritie.

Foto: Unsplash.com