4 motive serioase pentru care sa folosesti o aplicatie de urmarire a ciclului menstrual, daca nu o faci deja

1
De Irina Constantin
2 nov. 2021

Unele femei nu pot trai fara ea, in timp ce altele o considera complet inutila.

Adevarul este ca o aplicatie pentru ciclul menstrual poate fi extrem de folositoare, atat in perioada reproductiva, cat si ulterior acesteia.

Functiile sale nu doar ca te ajuta sa iti monitorizezi lunar ciclul, dar te pot ajuta sa identifici probleme grave inca din stare incipienta si sa adresezi problemele medicale inainte sa se agraveze.

Iata 4 motive pentru care este bine sa folosesti o aplicatie pentru ciclul menstrual!

1. Poti estima mai usor cand te afli in perioada fertila a lunii si poti invata cum se simte ovulatia in corp

Fie ca iti doresti foarte mult sa nasti un copil sau, dimpotriva, doresti sa eviti cu orice pret o sarcina in aceasta perioada, o aplicatie pentru ciclul menstrual te poate ajuta enorm. Aceasta iti arata cu destul de multa precicizie cand are loc ovulatia si ce sanse de sarcina exista in fiecare zi a lunii.

Desi nu trebuie sa iei ca atare toate informatiile generate automat de app, poti incepe sa iti observi corpul si sa iti dai seama cum se simte ovulatia in corp, in zilele in care stii ca aceasta urmeaza sa se intample.

Planul de sapte zile pentru restartarea metabolismului. Te va ajuta sa scapi pentru totdeauna de kilogramele in plus

2. Iti poti nota simptomele premenstruale si menstruale si poti observa patternuri importante

Orice aplicatie pentru ciclul menstrual iti permite sa faci notite in ceea ce priveste simptomele lunare. Mai mult, chiar ai sabloane predefinite, care iti amintesc sa treci in jurnal orice modificare observata la un moment dat. Iti poti nota lucruri legate de fluxul de sange, de culoarea, textura si mirosul menstrei, cheaguri de sange, dar si simptome ale sanilor (durere, textura schimbata, scurgeri).

In plus, iti poti tine sub evidenta sindromul premesntrual. Poti nota lunar felul in care te simti (greata, dureri de cap, dureri lombare, crampe puternice etc.).

Acestea fiind spuse, este inevitabil sa observi diferite patternuri, pe care i le poti impartasi medicului ginecolog. De exemplu, poate ca sindromul premenstrual apare mai devreme in ultimul timp sau culoarea sangelui in primele zile de menstruatie este modificata de cateva luni. Sunt lucruri subtile, pe care altfel nu le-ai observa.

3. Poti tine evidenta ciclurilor

Desi pare o intrebare foarte simpla, unele femei nu stiu ce sa raspunda atunci cand medicul rosteste „aveti ciclul regulat sau neregulat?”. O aplicatie pentru ciclul menstrual te poate ajuta in acest sens. Notand in fiecare luna zilele de menstruatie, vei obtine un jurnal al ciclurilor si vei sti cate zile dureaza acestea, in medie si separat, in fiecare luna.

Bineinteles, daca ciclul are tendinta sa devina usor neregulat, vei constata imediat acest lucru. Apoi, vei putea face analize suplimentare pentru aflarea cauzelor.

4. Te vei cunoaste mai bine pe tine insati

A fi constienta de ciclicitatea ta este extrem de important la orice varsta. Folosind lunar o aplicatie pentru ciclul menstrual esti, implicit, mult mai atenta la acest aspect al vietii tale. Si trebuie sa stii ca acest aspect este esential pentru sanatate si bunastare.

Care vor fi principalele trenduri alimentare sanatoase ale anului 2022

O consecinta favorabila este ca, daca observi nereguli, nu vei intra in panica. In schimb, te vei gandi la patternuri. Vei putea consulta aplicatia si vei sti sa adresezi problema intr-un mod cat mai constructiv.

Nu in ultimul rand, vei putea observa oricand in ce faza a ciclului menstrual te afli (foliculara, luteala, ovulatie sau menstruatie). Aceasta este o informatie relevanta atunci cand nu stii de ce te simti intr-un anumit fel.

Asadar, daca nu folosesti inca, descarca o aplicatie pentru ciclul menstrual. Iti va fi extrem de utila, pe termen lung.

Foto: Pexels.com.